Fali díszek karácsonyra

Hogy ne csak a klasszikus karácsonyfa és a minden évben kirakott adventi koszorú ragyogjon karácsonykor, lakásának vagy házának falait is feldíszítheti és dekorálhatja a karácsonyi ünnep hangulatának megfelelően. A csillogó karácsonyfadíszekből, de akár a saját készítésű aprósüteményekből egy kis fantáziával és találékonysággal nagyszerű ünnepi fali dekoráció készülhet. Megmutatjuk Önnek, hogyan nyűgözheti le vendégeit kreatív faldekorációval. Csak próbálja ki, ragassza össze és akassza fel.

Útmutató: Fali díszek karácsonyra - Karácsonyi linzer-füzér

A dekoráció nem csak jól néz ki, de akár ízletes is lehet. Aprósüteményből készült füzérünk nemcsak a szemet gyönyörködteti, de ízletes is. Lépésről lépésre útmutatónk segítségével édes karácsonyi illatot teremthet az egész házban.

Útmutató lépésről lépésre – ilyen egyszerűen megy:

  1. Keverje össze az összes karácsonyi linzerhez való alapanyagot és hagyja pihenni a kész tésztát a hűtőszekrényben egy órán keresztül. Ezután nyújtsa ki a tésztát és szúrjon ki apró süteményeket. Ezeket tegye egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  2. Szúrjon a kiszúrt linzerekbe két-két makarónit, hogy az aprósütemény közepén egy magasságban két lyuk legyen. Süsse a linzereket 175°C-on felső-/alsó-sütéssel kb. 20 percig a sütőben. Süsse a makarónit is a süteménnyel együtt. Amikor kiveszi a linzereket a sütőből, távolítsa el a tésztát. Hagyja kihűlni a süteményt.
  3. Miután kihűlt, fűzzön át karácsonyi ajándékszalagot a lyukakon. A felfűzött linzerek között hagyjon kb. 10-20 cm távolságot. Rögzítse a füzért rajszöggel a falra vagy bútorra. Legyen óvatos, hogy a linzerek ne törjenek össze.


Tipp:
A karácsonyi linzereket karácsonyfadíszként vagy karácsonyi ajándékkísérőként is használhatja.

Útmutató az ablakképhez: Hófödte kivilágított város

Egy saját készítésű ablakkép szép ajándék, amit gyerekek a nagyszülőknek vagy a keresztszülőknek ajándékozhatnak. A gyerekek korától és ügyességétől függően egy kivilágított városnak egyéni sajátosságokat tudnak kölcsönözni és télikabátba bújt saját álomvárost tudnak létrehozni.

Útmutató lépésről lépésre – ilyen egyszerűen megy:

  1. Rajzolja meg vonalzóval a házak körvonalát a kartonra. Különösen szép képet mutat, ha a házak különböző színűek. Különböző szélességű és magasságú házakat rajzoljon, mint ahogy az ábra mutatja.
  2. Ezt követően vágja ki a háztömböket egy ollóval vagy egy dekorkéssel.
  3. Rajzolja meg ceruzával az ajtók és ablakok körvonalait, majd óvatosan vágja ki azokat egy dekorkéssel.
  4. Rajzolja meg a háztömbök körvonalát a narancssárga átlátszó papírra egy ceruzával és vágja ki. Rögzítse a kivágott átlátszó papírt a házak hátoldalára ablakként.
  5. Rajzolja meg a tetőket a kartonra. A tetőknek 0,3-0,5 mm-rel szélesebbnek kell lenniük, mint maguk a háztömbök és a legjobb, ha más színűek, mint a háztömbök. Vágja ki a tetőket és rögzítse azokat ragasztóval a házakra.
  6. Végül tetszés szerint havat is kivághat fehér kartonból, amit a háztetőkre ragaszthat, vagy csillag matricákkal díszítheti a házakat.
  7. A kész ablakképek cellux szalaggal rögzíthető az ablaküvegre.

Fényes ragyogás otthonában – Hangulatos díszítés lámpafüzérrel

Különösen karácsonykor, amikor odakint már korán sötét lesz, nagyon hangulatos hellyé varázsolhatja otthonát lámpafények megfelelő elhelyezésével. Amikor a gyertyafény aranysárga fénybe borítja otthonát, a dekoratív LED-világítás és a csillogó lámpafüzérek családias légkörről gondoskodnak, a tél romantikus oldalát mutatja.

Egy lámpafüzér nemcsak a karácsonyfához nyújt hangulatos világítást. Az egész házban karácsonyi hangulatot teremtenek – akár az ablakba, a lépcsőkorlátra vagy bútordarabokra helyezve. Vázák, lámpások, viharlámpák, ágak vagy tükrök is ünneplőbe öltöztethetők egy-egy lámpafüzérrel. A kis lámpák különösen kellemes fényt varázsolnak otthonába. A díszítéshez használjon klasszikus, fehér fényű vagy több színben világító lámpafüzéreket, fantáziadús lámpaernyőket vagy hópehely- és csillag-alakú lámpákat.

Hiszen otthon a legjobb, különösen az adventi és a karácsonyi időszakban.


Ajánlatok és akciós termékek
Varázsolja környezetét kedélyessé: jó minőségű karácsonyi formájú gyertyákkal, ünnepi színekkel és világító díszítéssel. A karácsonyi időszakban számos karácsonyi lámpás vagy LED-es műanyag ág és további világító ajánlat kapható üzleteinkben. Így igazán nagy élvezet saját otthonunkat ragyogóan feldíszíteni - teljesen saját ízlésünk szerint.