Karácsonyi asztali dekoráció

Számos karácsonyi menüben a karácsonyi töltött libáé a főszerep. Az ünnepi étel - teljesen mindegy, hogy karácsonyi előételről vagy édes desszertről van szó - egy különösen ünnepélyes asztali dekoráció mellett még jobban érvényesül. Használjon például klasszikus, piros karácsonyfadíszeket, és helyezzen friss fenyőzöldet az ünnepi asztalra. A hozzá illő fehér, piros vagy zöld színű szalvéták tökéletessé teszik az összképet.

A fehér, ezüst vagy arany szín használatával különösen széppé és nemessé tehető az ünnepi asztal. A fény és a csillogás kiválóan illik az ünnepélyes karácsonyi időszakhoz. Ehhez egyszerűen rakjon össze megfelelő színű karácsonyfadíszeket (gömböket), és díszítse ezeket további dekorációs elemekkel, mint pl. filcből készült csillagokkal és karácsonyi figurákkal. Vagy fújjon be fenyőtobozokat és fenyőágakat ünnepi színű festékkel, majd ezeket is építse be az asztali dekorációba.

Karácsonyi ünnepi asztalával kapcsolatos ötleteink hétköznapi tárgyak és karácsonyi dekorációs termékek segítségével egészen egyszerűen megvalósíthatók.

Szalvéta

Egyetlen megterített ünnepi asztalról sem hiányozhat a szalvéta. A szalvéta az ünnepi asztalon nem csupán a kéz megtisztítására, a száj megtörlésére vagy a karácsonyi öltözet foltok elleni védelmére szolgál, hanem az asztali dekorációba stíluselemként is beépíthető. Válasszon színben asztali dekorációjához illő szalvétát, és használja az összehajtott szalvétát például dekoratív evőeszköztartóként.

Ág és cukornyalóka

Aki azt jellegzetesen karácsonyi elemként kedveli, a szalvétazsebbe például friss fenyőágakat, piros bogyókat és édes cukornyalókákat helyezhet. Így vendégei a karácsonyi menüre várva nassolással űzhetik el az időt.

Meglepetés a karácsonyi sapka alatt

Szereti a piros karácsonyi színt és nem tud ellenállni a Mikulás sapkáknak? Az ünnepi piros szalvéták mellett használjon asztaldíszként kicsiny Mikulás-sapkákat is. Lepje meg vendégeit úgy, hogy például karácsonyi édességeket, vagy saját készítésű aprósüteményt rejt a Mikulás-sapka alá.

A klasszikus piros

Inkább a klasszikus vonalat kedveli? A piros gömbök és a filcből készült dekorációs elemek kis tálkába helyezve szép és egyben nemes megjelenést kölcsönöznek az asztalnak. Az asztal díszítéséhez használjon például ugyanolyan karácsonyfadíszeket, mint amilyenekkel a fát díszítette, ezáltal harmonikus összképet kap. A karácsonyi filc csillagok házilag is egyszerűen elkészíthetők. Fessen egyszerűen csillagokat egy darab filcre, majd vágja ki azokat. A csillagokat esetleg csillámos tollal is díszítheti.

Az elegáns lila

A lila színt kedveli? Ez is az ünnepi asztal egyik finom, nemes színe. A világos lila mindenekelőtt fehérrel és ezüsttel kombinálva nyújt különösen elegáns összhatást. Tekerje körbe például dekorációs drótra vagy szalagra fűzött gyöngyökkel a szalvétát, majd helyezze a tányér közepére.

A finom ezüst

Különösebb felhajtás nélkül is tetszetős lehet a karácsonyi asztali dekoráció. Aki nem szereti a tarka és erős színeket, és az asztalt szívesebben látná ezüstös fényben, egy szép szalvétagyűrűvel megfelelő hangsúlyt adhat asztalának.  A finom és nemes hatást a fehér szalvéta és gyertya teszi teljessé. Így semmi nem tereli el a figyelmet az ünnepi lakomáról, és mindenki elégedett.