Készítsen adventi naptárt – lépésről lépésre

Az adventi naptárak nem csupán a gyermekszemeket teszik ragyogóvá a karácsony előtti időszakban. Szép szokás, hogy 24 apró ajándékkal rövidítjük a kis Jézus születésére való várakozást. A saját készítésű adventi naptár egészen különleges figyelmesség. Saját készítésű adventi naptár ötleteink egészen egyszerűen és olcsón elkészíthetők. Legyen az reggeli-/uzsonnás tasak, kávéspohár vagy ruhacsipesz - édesítse meg szerettei adventjét egy egészen személyes adventi naptárral.

Adventi naptár az Ön ALDI üzletében

Figyelje akciós termékeinket is, és adventi naptárkészítő barkács-készletünk segítségével készítsen szép meglepetést. Filcből készült dekoratív adventi naptáraink is szemet gyönyörködtetőek és tetszés szerint tölthetők fel, édes nyalánkságok, de apró ajándékok is beletehetők. A karácsonyi időszakban az illatos fahéjas csillagok, zamatos mézeskalácsok, karácsonyi csokoládék és kis csokoládé-Mikulások egyaránt folyamatosan megtalálhatók kínálatunkban.

Útmutató: Adventi naptár szendvicstasakból

Némi ügyességgel és fantáziával az egyszerű reggeli-/uzsonnás tasakból is kreatív adventi naptár készíthető.

Útmutató lépésről lépésre –  ilyen egyszerű:

  1. Vágjon ki fekete kartonból 24 db 3-5 cm nagyságú négyzetet. A négyzetekre írja rá a számokat 1-től 24-ig.
  2. Töltsön meg 24 reggeli-/uzsonnás tasakot édességgel és apró ajándékokkal (pl. a CHOCEUR vagy a MOSER ROTH csokis finomságaival). Majd hajtsa be a tasakok szélét, hogy azok zártak legyenek.
  3. Ruhacsipesszel rögzítse a tasakok felső pereméhez a karton-négyzeteket. A tasakokat egy dekoratív helyen rendezze el.

Dekorációs tipp:
Díszítse a reggeli-/uzsonnás tasakokat matricákkal, csillagokkal, szívekkel vagy csillámos képekkel.

Még egy tipp: Minél közelebb van karácsony, annál kevesebb dekoratív tasak marad. Ha nem szereti a csupasz helyeket, nyúljon be karácsonyfadíszekkel teli dobozába, és az utolsó tasakok közé helyezzen például karácsonyfadíszeket, így aztán tényleg ismét igazán karácsonyos lesz minden.

Útmutató: Adventi naptár kávéspoharakkal

24 kávét kérek elvitelre. Rendkívül kreatív barkácsötlet a kávéspoharakból készített adventi koszorú. Nem csak a kávékedvelőknek tetszik, de bárki számára szép ajándék.
Nem kávézik? Akkor kérje meg a kollégáit és barátait, hogy ne dobják a szemétbe a poharaikat, hanem gyűjtsék össze azokat.

Útmutató lépésről lépésre –  ilyen egyszerű:

  1. Szórja be a kávéspoharakat karácsonyi színekkel. Különösen ünnepélyes például az arany és a piros. Hagyja, hogy a festék jól megszáradjon és alaposan szellőztesse ki a poharakat. A poharakat karácsonyi ajándékcsomagoló papírral is beboríthatja.
  2. Töltse meg a készre díszített poharakat édességekkel és apró ajándékokkal. Élelmiszerek esetén ügyeljen arra, hogy azok legyenek becsomagolva. Ezután a poharakat zárja le a hozzájuk tartozó tetőkkel.
  3. Díszítse a poharakat csomagoló szalaggal.
  4. Kartonból vágjon ki köröket, szíveket, csillagokat vagy négyzeteket, és írja rá a számokat 1-től 24-ig. Zsinórral rögzítse a szám-címkéket a poharakra, de alternatív megoldásként szám-matricákat is használhat.

Dekorációs tipp:
Szépen rendezze el a poharakat úgy, hogy azokat például tálcára vagy tortatálcára állítja.

Útmutató: Adventi naptár utalványos dobozban

A karácsony az édességek időszaka – saját sütésű aprósütemények, csokoládé-Mikulások, édes pörkölt mandula, stb. Milyen lenne egy teljesen édességmentes utalványos adventi naptár? Lepje meg a barátait és családját december 1-től 24-ig apró utalvány-üzenetekkel. Az utalványos adventi naptár nemcsak változatosságot jelent, de csekély előállítási ráfordítás-igénye miatt optimális a hirtelen vagy későn döntők számára.

Útmutató lépésről lépésre –  ilyen egyszerű:

  1. Fesse le vagy ragassza le a dobozt karácsonyi csomagolópapírral
  2. A 24 papír mindegyikére írja rá, hogy mire szolgál az utalvány, például meghívó egy adventi vásárlátogatásra, korcsolyázásra vagy közös süteménysütésre.
  3. Csavarja össze az utalványokat és kössön össze minden egyes darabot egy-egy zsinórral. Helyezze az utalvány-tekercseket a dobozba.