Saját készítésű eredeti adventi koszorúk – tűk nélkül

Aki nem igazán rajong a hagyományos dolgokért és a kerek adventi koszorú helyett inkább egy feltűnőt szeretne a karácsonyi asztalára helyezni, különösebben nagy ráfordítás nélkül saját maga is szép koszorúkat készíthet. Elkészítési útmutatóinkkal a régi üvegek, kis vödrök és tálcák is ünnepi adventi dísszé változnak.

Az adventi gyertyák fenyőzöld nélkül is csodaszépen díszíthetők. Egy mézeskalácsból, tobozból, mogyoróból vagy édességből, karácsonyi piros-fehér színekben készülő adventi koszorú nemcsak remekül néz ki, de néhány perc alatt elkészíthető, ráadásul igen könnyen kezelhető.

Adventi koszorú üvegekkel

Nem klasszikus zöld, hanem szép színes az üvegekből álló adventi naptár. Nemcsak gyorsan és kedvező áron készíthető el, de egyben igazi figyelemfelkeltő is.

Útmutató lépésről lépésre –  ilyen egyszerű:

  1. Ha az üvegein még címke van, helyezze azokat forró vízfürdőbe, amíg a címkék könnyen le nem válnak. Az üvegeket száradáshoz állítsa fejtetőre.
    Merítse az üvegeket fehér festékbe és a száradáshoz lógassa fel azokat. Ha megszáradt a festék, mártsa az üvegeket félig színes festékbe, majd ismét lógassa fel száradáshoz.
  2. A négy, fából készült szám felső részébe fúrjon egy-egy kis lyukat, és a számokat fesse ugyanolyan színűre, mint az üvegeket. Ha a számok megszáradtak, húzzon át egy zsinórt a lyukon és akassza az üveg nyakára.
  3. A számokat esetleg filcből vagy kartonból is kivághatja, vagy kívülről az üvegre festheti.
  4. Helyezzen egy-egy gyertyát az üvegek nyakába. Ha a gyertyák túl vastagok, a szélességükön késsel alakíthat. Ha a gyertyák túl vékonyak, vagy tekerje körbe konyhai papírtörlővel vagy használjon folyékony ragasztót.

Dekorációs tipp:
Díszítse az üvegeket elképzelése szerint, például tarka ragasztófóliával vagy karácsonyi matricákkal – ahogy tetszik.

Adventi koszorú nagy kartonszámokkal

Az adventi koszorúk kis műalkotások. A négy gyertya helyett most állítsa előtérbe az adventi számokat 1-től 4-ig.

Útmutató lépésről lépésre –  ilyen egyszerű:

  1. Tapétavágóval vágjon minden számba egy kis nyílást a gyertyatartók számára.
  2. Dugja a gyertyatartókat a nyílásokba és a gyertyákat a gyertyatartókba.

Dekorációs tipp:
A gyertyatartók behelyezése előtt fújja be a kartonból készített számokat például arany- vagy ezüstszínű festékkel. Ezután helyezze a számokat karácsonyi tálcára vagy tálra. Dekorációs elemek, például karácsonyi gömbök, karácsonyi figurák, szalmacsillagok vagy lametta segítségével gondoskodhat arról a bizonyos pluszról.

Figyelem:
Ne engedje, hogy a gyertyák nagyon leégjenek, nehogy a gyertyaláng elérje a kartonból készült számokat. A gyertyákat csak akkor gyújtsa meg, ha valaki tartózkodik a helyiségben. A gyertyákat ne hagyja felügyelet nélkül égni.

Adventi koszorú felfordított borospoharakból

A hasas borospoharak nem csupán a zamatos fehérbor vagy a gyümölcsös vörösbor élvezetére szolgálnak. Akinek különösen sürgős, de mégis mély benyomást akar tenni vendégeire, adventi koszorúvá is alakíthatja borospoharait. Ehhez nincs szükség sok dologra és időre.

Helyezzen egyszerűen néhány, különböző méretű és színű karácsonyi gömböt négy pohárba és állítsa fejjel lefelé az asztalra. Egyéb ünnepi dekorációs anyagok, mint lametta, fenyőtoboz, fenyőzöld és társai is megfelelők. A borospoharak talpa gyertyatartóként szolgál. És már kész is az egyszerű, de ötletes adventi koszorú.

Adventi gyertyák tálcán

Helyezze négy adventi gyertyáját egy tálcára, tányérra vagy tálra és a gyertyák körül helyezze el díszítő anyagait. A dekorációs termékek kiválasztása során ügyeljen a hasonló színválasztásra, hogy a különböző anyagok harmonizáljanak egymással. Használjon például barna, piros és fehér dekorációt. Úgy díszítse a gyertyatartó tálat, hogy annak egész felülete fedett legyen.

Először a nagy dekorációs elemeket helyezze el, majd végül a kisebbeket úgy, hogy azok kitöltsék a szabad felületeket. Helyezzen egymásra kekszet, mogyorót és hasonlókat.