Az erők menedékhelye

Pihenés a napozóágyon, kikapcsolódás a rózsák nemesítése közben, szórakozás a medencében való pancsolás során, erőgyűjtés a zöldségszüretnél – a kert a legszemélyesebb terünk a kimerült energiatartalékaink feltöltéséhez.

Minden embernek különbözőek a szükségletei arra nézve, hogy egy megerőltető hétköznap után hogyan jusson ismételten friss életerőhöz. Megfelelő kialakítása esetén egy kertben – vagy akár a legkisebb erkélyen is – minden adott lehet ehhez.
Nincs szükség kastélypark nagyságú telekre, amit teljesen privát erő-oázisunkká változtatunk – pont ellenkezőleg! A kisebb kertek gyakorta sokkal több lehetőséget kínálnak arra, hogy egyedi kívánságainknak megfelelő intim szférát alakítsunk ki bennük. A kihívás abban rejlik, hogy ezeket az óhajokat az adottságokkal és a természeti előfeltételekkel összhangba hozzuk. Hiszen mi haszna lenne a romantikus vadrózsa lugas utáni vágyakozásnak, ha a hely egyszerűen alkalmatlan a rózsák számára? Azonban még ez sem kell, hogy az álmodozásunk végét jelentse: tervezhetjük a lugast egy másik helyen, variálhatjuk a beültetést vagy tervezhetünk teljesen más kertet a visszavonuláshoz. Egy kert vagy erkély igazi kihívást jelenthet kreativitásunk számára, megmozgatja a fantáziánkat, és mély megelégedettséggel szolgál, ha végül sikeresen oldjuk meg a feladatot.

A számos segédanyag (felfuttató rácsok, lugas rácsok, növényedény változatok és sok minden más) által gazdag variációs lehetőségek nyílnak meg előttünk a meglévő tér optimális, saját elképzeléseinknek megfelelő kialakításához. És még csak nem is kerül egy vagyonba, hiszen az ALDI kiváló minőségű kertépítészeti kiegészítőket kínál MINDIG optimális időpontban ALDI ÁRAKON. A következő oldalakon ezeken felül még néhány tippet és javaslatot talál a saját, teljesen privát zöld pihenőhelyének kialakításához.