A nyár a partik ideje

Minden forró nyár elengedhetetlen „tartozéka“ kertünkben legalább egy kerti parti csinos dekorációval, frissítő koktélokkal és grillezett finomságokkal. Hasznos parti tippjeink segítségével garantáltan siker lesz az Ön kerti összejövetele is:


Az évszaktól és a parti apropójától függően válassza meg a megfelelő időpontot. A barátokkal töltött grillest nyár derekán kezdődjön az esti órákban, amikor a hőmérséklet már kissé alábbhagy, persze hacsak nem szeretné a grillezést egy medencés partival összekapcsolni. Ez esetben viszont gondoskodjon kellő mennyiségű frissítőről italok formájában, valamint árnyékos helyekről!


Arra az eshetőségre is fel kell készülnie, ha esetleg az időjárás közbeszólna. A pavilonok, sátrak vagy fedett kerti házikók elegendő helyet kínálnak vendégei számára, így a kerti partinak nem kell kútba esnie. A hűvösebb esti órákban előnyös lehet egy védett ülőrész, ami néhány takaróval még puhává is varázsolható.


Minden vendégnek legyen ülőhelye is a kerti partin. A sörpad garnitúrák helytakarékosan tárolhatóak, és sok fő részére biztosítanak helyet. Szükség esetén kölcsönözni is tud ilyet. Ha kicsit fesztelenebb hangulatot szeretne, piknik takarókat és kültéri párnákat is elhelyezhet dekoratív módon a kertben. A saját kertben, különféle ételekből elköltött pikniknek is megvan a maga sajátos vonzereje.


Magas hőmérséklet esetén ügyeljen az ételek helyes megválasztására! Kerülje a könnyen romló élelmiszereket, mint például a nyers tojást vagy a tejszínhabot az ételeiben! A gyümölcs, saláta és grillételek tökéletesen alkalmasak forró napokra.


Forró napokon legtöbbször a szomjunk is óriási. Gondoskodjon elegendő ital utánpótlásról – mindenekelőtt vizet kell nagy mennyiségben fogyasztani – és kerülje az alkoholtartalmú italokat! Egy könnyű nyári bólé, egy fröccs vagy egy sör is jó választási lehetőség.


Vidám színekkel, tarka kiegészítőkkel és szép kelmékkel könnyedén feldobhatja a kertjét. Díszítse az asztalokat kerti virágokkal, teamécsesekkel, akasszon tarka lampionokat a fákra vagy bokrokra. A fáklyák vagy lámpások gondoskodnak az est folyamán a hangulatos megvilágításról.