Dinnye sorbet

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 10 perc (fagyasztási idő nélkül)
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g görögdinnye gyümölcshús
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 cl Aperol
  • 1 Goldland bio szabadtartású tojás fehérjéje
  • Aperol a ráöntéshez
  • dinnyecsíkok a díszítéshez
  • friss menta

Elkészítés:

Elkészítés

Vágja apró darabokra a dinnye gyümölcshúsát és pürésítse egy botmixerrel. Adja hozzá a porcukrot és az Aperolt, keverje össze és tegye a mélyhűtőbe. Kb. 1 óra múlva kezd megdermedni a sorbet - ekkor verje fel a tojásfehérjét és óvatosan keverje a dinnyemasszához. Tegye vissza a mélyhűtőbe. További 30 perc elteltével a sorbet szinte kemény - ekkor formáljon gombócokat egy kanállal és tegye poharakba. Ízesítse kevés Aperolt és díszítse dinnyedarabokkal, illetve mentalevéllel.