
Spenótos gombóc zsályás vajjal
- 200 g fehér kenyér
- 200 ml MILFINA tartós tej, 1,5%
- 250 g friss spenótlevél
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g MILFINA vaj
- 2 db GOLDLAND tojás
- 5 evőkanál MÜHLENGOLD búzaliszt
- LE GUSTO só
- LE GUSTO bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 100 g HAPPY HARVEST dióbél
- 4 ág zsálya
Elkészítés:
ElkészítésA kenyeret apró kockákra vágjuk, és langyos tejjel leöntjük, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. A spenótot forró vízbe dobjuk, és kicsit megfonnyasztjuk. Egy szűrőben hagyjuk kihűlni. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és kevés vajon megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.
A spenótot alaposan kinyomkodjuk és durvára aprítjuk. A hagymákkal, tojásokkal, beáztatott zsemlekockákkal összedolgozzuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Ha a massza nagyon ragadós, akkor dolgozzunk bele kevés lisztet! A masszából 8 gombócot formázunk. Forró, sós vízben 10-12 percig főzzük őket.
Közben a diót durvára aprítjuk. A zsályaleveleket letépkedjük, és a forró vajon enyhén megfuttatjuk. Kivesszük őket, majd a diót a vajhoz forgatjuk.
A gombócokat hablapát segítségével kivesszük a vízből, tányérra helyezzük, és a forró diós vajjal meglocsoljuk. A ropogós zsályalevelekkel tálaljuk.