Zöldfűszer-mártás héjában főtt burgonyával és tojással 

Adagok: 4
Előkészítési idő: 35
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 kg újburgonya
  • 6 db GOLDLAND tojás
  • fél csokor metélőhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 4 ág bazsalikom
  • 250 g MILFINA sovány túró
  • 150 g MILFINA joghurt
  • 200 g MILFINA tejföl
  • 1 csomag GARTENKRONE mélyhűtött zöldfűszer
  • LE GUSTO só
  • LE GUSTO bors
  • 1 csipet cukor

Elkészítés:

Elkészítés

A burgonyát folyó víz alatt alaposan átkeféljük. A héjával együtt sós vízben kb. 20 perc alatt megpároljuk.

A tojásokat forró vízben 8 percig főzzük, leszűrjük, és kihűtjük.
A zöldfűszereket finomra aprítjuk. A túrót, joghurtot és a tejfölt elkeverjük, a friss és a fagyasztott zöldfűszereket hozzákeverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
A tojásokat megpucoljuk, kettőt közülük finomra aprítunk, és a zöldfűszeres szószhoz keverjük. A burgonyát és a megmaradt tojásokat tányérokon elosztjuk, és a zöldfűszeres mártással együtt tálaljuk.