
Zöldfűszer-mártás héjában főtt burgonyával és tojással
Adagok:
4
Előkészítési idő:
35
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 6 db GOLDLAND tojás
- fél csokor metélőhagyma
- fél csokor petrezselyem
- 4 ág bazsalikom
- 250 g MILFINA sovány túró
- 150 g MILFINA joghurt
- 200 g MILFINA tejföl
- 1 csomag GARTENKRONE mélyhűtött zöldfűszer
- LE GUSTO só
- LE GUSTO bors
- 1 csipet cukor
Elkészítés:
ElkészítésA burgonyát folyó víz alatt alaposan átkeféljük. A héjával együtt sós vízben kb. 20 perc alatt megpároljuk.
A tojásokat forró vízben 8 percig főzzük, leszűrjük, és kihűtjük.
A zöldfűszereket finomra aprítjuk. A túrót, joghurtot és a tejfölt elkeverjük, a friss és a fagyasztott zöldfűszereket hozzákeverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
A tojásokat megpucoljuk, kettőt közülük finomra aprítunk, és a zöldfűszeres szószhoz keverjük. A burgonyát és a megmaradt tojásokat tányérokon elosztjuk, és a zöldfűszeres mártással együtt tálaljuk.