Saját kertünk legkedvesebb helye

Mit érne a legszebb kert anélkül a tökéletes pont nélkül, amelyet kedvenc helyünknek hívhatunk? Ez lehet egy pad egy öreg fa alatt, egy „ülőhely“ a kőkerítés tetején, egy zöldellő lugas vagy egy napozóágy a kerti tó partján. Bárhogyan is nézzen ki az Ön kedvenc helye, mutatunk néhány ötletet, amellyel kedvencét még inkább szeretetreméltóvá varázsolhatja.


Hogy a szabadban élvezhesse a késő esti órákat és a langyos nyári éjszakákat, kedvenc helyén célszerű világítást elhelyeznie. A lámpások, fáklyák vagy napelemes világítóeszközök különböző színekben, formákban és változatokban elérhetők, és egészen biztosan varázslatos fénnyel árasztják el az Ön kerti oázisát is.


Ön is szívesen üldögél kedvenc almafája alatt, és szereti egyszerűen élvezni a nyugalmát? Egy kényelmes kerti pad, ami esetleg a törzs mentén fut körbe, egészen biztosan elidőzésre csalogat, és elegendő helyet kínál, hogy megoszthassa kedvenc helyét kedvenc embereivel.


Egy kerti tavacska, egy szélforgó, egy kőből vagy szép alakzatokból készített dekoráció, egy különösen feltűnő beültetés, egy tűzrakóhely a közös órákért – mindez igazán különleges bájt kölcsönözhet kedvenc helyének. Nagyszerű kialakítási ötleteket talál, amelyek kisméretű kertek esetén is megfelelőek.


Ehhez csupán egy legalább 1.5 l űrtartalmú üvegedényre lesz szüksége, amit némi akváriumi kaviccsal kell megtölteni. Az üvegvázák, befőttesüvegek vagy bólés poharak egyaránt alkalmasak ilyen célra. A kicsi, vízhatlan fahordók is nagyon jól mutatnak mini tavacskaként. Azonban ezeket előtte vízálló fóliával kell kibélelni. Ültesse be az edényt vízi növényekkel, és rögzítse őket egy további kavicsréteg segítségével! Töltse fel az edényt vízzel valamivel a perem alattig, és már kész is van a mini tó! Minden asztalra illik dekorációként.