Elkészítés és élvezet

Vizsgálatok azt mutatták, hogy azok a gyermekek, akiknek családjában közösen étkeznek, egészségesebbek és ritkábban túlsúlyosak. Élvezze hát nyugodtan a közös étkezéseket a szépen megterített asztal mellett! 

Amennyiben óvodáskorú gyermeke van, úgy Ön édesanyaként vagy édesapaként a legnagyobb példakép. Gyermeke Öntől tanul és Önt követi. Mutasson hát jó példát az egészséges táplálkozást illetően! Alapvetően igazság, hogy minél korábban kerülnek kapcsolatba a kislányok és a kisfiúk a táplálkozás témakörével, annál magától értetődőbben alakítanak ki természetes, egészséges viselkedési szokásokat. 

Az egyszerű hétköznapok is számtalan alkalmat kínálnak már a legkisebbek számára is a kiegyensúlyozott táplálkozással való megismerkedésre. Vásároljon be gyermekével közösen a következő ebédhez! Gyermeke lelkesen fog ebben részt venni, és a sokféle élelmiszert felfedezni. A közös főzés és sütés során gyermeke büszke lesz arra, hogy segíthet Önnek a konyhában: legyen szó akár az asztal megterítéséről, az öntet elkészítéséről vagy a süteménytészta keveréséről. 

A kisgyermekek játékos módon is lelkesíthetők az evésre. Az uborkaszeletekből, paprikacsíkokból és metélőhagymából készített „arcok“ a vacsoraasztal vicces dekorációi. És mi lenne, ha a következő születésnapi gyerekzsúron vakkóstolást rendezne? Bekötött szemmel nehéz megmondani, hogy mi is van a kanálon. Legyen kreatív!

A gyermekek helyes táplálkozásával kapcsolatos tippeket és fontos útmutatásokat a „táplálkozási piramisban“ talál.