
Adventi gofri
Adagok:
4
Elkészítési idő:
(sütési idő nélkül)
15
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 150 g MILFINA teavaj
- 150 g KORONÁS finom szemcséjű kristálycukor
- 3 db NATUR AKTIV bio tojás
- 1 teáskanál LE GUSTO fahéj
- 2 teáskanál citromlé
- 150 g ARANYKALÁSZ búzaliszt
- fél teáskanál BELLA sütőpor
- kevés OSANA napraforgóolaj a sütő kikenéséhez
- 4 evőkanál KORONÁS porcukor
Elkészítés:
ElkészítésA vajat kézi mixerrel (vagy habverővel) habosra keverjük, és hozzákeverjük a tojásokat,
valamint a cukrot. Hozzáadjuk a citromlét és a fahéjat, majd alaposan elkeverjük. A lisztet
elvegyítjük a sütőporral, és szintén a tésztához adjuk. A gofrisütőt felmelegítjük, és a
sütőlapokat alaposan kikenjük olajjal. A tésztából 2 evőkanálnyit beleteszünk, a gofrisütőt
becsukjuk, és a gofrikat aranybarnára sütjük.
Ezután a gofrikat kivesszük a sütőből, és rácson kihűtjük. A folyamatot addig ismételjük, amíg
a tészta elfogy. A kész gofrikat porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.
Tipp: a gofrikat ízlés szerint mézzel vagy juharsziruppal is leönthetjük vagy
megcsepegtethetjük.