Adventi gofri

Adagok: 4
Elkészítési idő: (sütési idő nélkül) 15 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 150 g MILFINA teavaj
  • 150 g KORONÁS finom szemcséjű kristálycukor
  • 3 db NATUR AKTIV bio tojás
  • 1 teáskanál LE GUSTO fahéj
  • 2 teáskanál citromlé
  • 150 g ARANYKALÁSZ búzaliszt
  • fél teáskanál BELLA sütőpor
  • kevés OSANA napraforgóolaj a sütő kikenéséhez
  • 4 evőkanál KORONÁS porcukor

Elkészítés:

Elkészítés

A vajat kézi mixerrel (vagy habverővel) habosra keverjük, és hozzákeverjük a tojásokat,
valamint a cukrot. Hozzáadjuk a citromlét és a fahéjat, majd alaposan elkeverjük. A lisztet
elvegyítjük a sütőporral, és szintén a tésztához adjuk. A gofrisütőt felmelegítjük, és a
sütőlapokat alaposan kikenjük olajjal. A tésztából 2 evőkanálnyit beleteszünk, a gofrisütőt
becsukjuk, és a gofrikat aranybarnára sütjük.

Ezután a gofrikat kivesszük a sütőből, és rácson kihűtjük. A folyamatot addig ismételjük, amíg
a tészta elfogy. A kész gofrikat porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.

Tipp: a gofrikat ízlés szerint mézzel vagy juharsziruppal is leönthetjük vagy
megcsepegtethetjük.