Áfonyás palacsinta kókuszreszelékkel

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál Milfina teavaj
  • 6 evőkanál Bella vanillincukor
  • 400 ml Milfina tej 3,5 %
  • 4 db Natur Aktiv biotojás
  • 300 g Aranykalász finomliszt
  • 1 teaskanál Bella sütőpor
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 200 g áfonya
  • egy kevés Milfina teavaj
  • egy kevés porcukor
  • egy kevés Happy Harvest kókuszreszelék

Elkészítés:

Elkészítés

A vajat és a vanillincukrot verjük habosra egy keverőtálban, majd lassan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Ezután egymás után adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverjük addig, amíg sima tésztát nem kapunk. Az áfonyát mossuk meg, és jól csepegtessük le. Egy kis részét tegyük félre a díszítéshez.

Teflon serpenyőben, olvasztott vajon formázzunk a tésztából adagonként palacsintát, és süssük rövid ideig. Az áfonyát akkor szórjuk a tetejére, amikor a tészta még folyékony.

Ezután fordítsuk meg, és süssük készre mindkét oldalát. Helyezzük el a palacsintákat ízlésesen egy tányéron, díszítsük a megmaradt áfonyával, szórjuk meg kókuszreszelékkel és porcukorral, így tálaljuk.