
Áfonyás palacsinta kókuszreszelékkel
Adagok:
4
Elkészítési idő:
30
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 2 evőkanál Milfina teavaj
- 6 evőkanál Bella vanillin cukor
- 400 ml Milfina tej 3,5 %
- 4 db Natur Aktiv biotojás
- 300 g Aranykalász finomliszt
- 1 teaskanál Bella sütőpor
- 1 csipet Le Gusto só
- 200 g áfonya
- egy kevés Milfina teavaj
- egy kevés porcukor
- egy kevés Happy Harvest kókuszreszelék
Elkészítés:
ElkészítésA vajat és a vanillincukrot verjük habosra egy keverőtálban, majd lassan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Ezután egymás után adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverjük addig, amíg sima tésztát nem kapunk. Az áfonyát mossuk meg, és jól csepegtessük le. Egy kis részét tegyük félre a díszítéshez.
Teflon serpenyőben, olvasztott vajon formázzunk a tésztából adagonként palacsintát, és süssük rövid ideig. Az áfonyát akkor szórjuk a tetejére, amikor a tészta még folyékony.
Ezután fordítsuk meg, és süssük készre mindkét oldalát. Helyezzük el a palacsintákat ízlésesen egy tányéron, díszítsük a megmaradt áfonyával, szórjuk meg kókuszreszelékkel és porcukorral, így tálaljuk.