Áfonyás sajttorta

Adagok: 1
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc, Hűtési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g Finest Bakery vajas keksz
  • 120 g Milfina márkázott vaj
  • 800 g Milfina friss sajt (tejszínes)
  • 150 g Happy Harvest kristálycukor
  • 1/4 citrom
  • 400 g áfonya (vagy Sweet Valley gyorsfagyasztott áfonya)
  • 4 db Goldland tojás
  • 160 ml MILFINA UHT habtejszín
  • 2 ek. Bella vaníliás pudingpor
  • 250 g Milfina tejföl 20%
  • 30 g porcukor

Elkészítés:

Elkészítés

1. lépés: A finomra összemorzsolt vajas kekszet és a folyékonnyá olvasztott vajat keverőtálba tesszük, és főzőkanállal jól összekeverjük.

2. lépés: A vajas kekszmorzsát a kapcsos sajttorta-sütőformába tesszük. A tésztát a sütőforma aljára, ill. a peremére (1-2 cm magasságban) nyomkodjuk, majd kb. 10 percre hűtőbe rakjuk.

3. lépés: Az áfonya feléből botmixer segítségével pürét készítünk.

4. lépés: A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A friss sajtot a cukorral és a citrom reszelt héjával alaposan elkeverjük. A tojást egyenként hozzáadjuk, majd az áfonyapürét is belekeverjük. A habtejszínt a pudinggal keményre verjük és habverő segítségével óvatosan a friss sajtos masszához adjuk. A krémet a formába töltjük, és kisimítjuk.

5. lépés: A sütőformát az előmelegített sütő alsó részére helyezzük és kb. 40 percig sütjük.

6. lépés: A megsült sajttortát egy rácsra helyezzük és kb. 10 percig hűlni hagyjuk.

7. lépés: A tejfölt simára keverjük a porcukorral és egy evőkanállal óvatosan eloszlatjuk a meleg sajttortán.

8. lépés: A maradék áfonyát elosztjuk a tortán. A tortát visszatesszük a sütőbe és kb. 10 perc alatt készre sütjük.