
ALDI Születésnapi torta
- A piskótához:
- 4 cl Osana étolaj
- 12 dkg Happy Harvest kristályukor
- 1,5 dkg Bella sütőpor
- 10 db Goldland tojás
- 250 dkg Aranykalász liszt
- Ételszínezékek az ALDI színeiben
- A töltelékhez:
- 40 dkg Happy Harvest kristálycukor
- 40 dkg Milfina mascarpone
- 40 dkg Bellasan margarin
- 8 dl Milfina tej 2,8%
- 13 dkg Bella vaníliás pudingpor
- A felülethez:
- 1 db festhető ostyalap
- 15 dkg díszítő cukor
Elkészítés:
ElkészítésAz alapanyagokat előkészítjük, a tojásokat ketté választjuk, a lisztet átszitáljuk. Külön a fehérjét – külön a sárgáját kemény habbá verjük a cukor hozzáadásával.
Lassú keveréssel a lisztet, a sütőport és az étolajat hozzáadjuk. Majd hozzáadjuk a kívánt színt (ételszínezéket). Kb. 2 cm-es lapokat készítünk a piskóta tésztából, melyeket 180 fokos előremelegített sütőben 10-12 percig sütünk. A tejet és kristálycukrot felfőzzük a pudingporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a margarint. A kihűlésig a krémet habosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét. A tortát kívánt elképzelés szerint összeállítjuk. Hűtőben legalább 2 óráig hűtjük. Végül ostyaképpel és díszítő cukorral díszítjük az elkészült 22 szeletes tortát.
A receptet köszönjük a Desszert-labor és a Szécsényi Sütőipari és Kereskedelmi Kft. munkatársainak.