Almás túrótorta vaníliás morzsával

Adagok: 1
Előkészítési idő: kb. 90 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • (1 tortához)
  • Milfina teavaj a sütőforma kikenéséhez
  • porcukor a sütemény megszórásához
  • Az alsó részhez (alaphoz):
  • 3 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 1 csipet Le Gusto Fűszermalom só
  • 50 g kristálycukor
  • 100 g Milfina teavaj
  • 125 g Aranykalász finomliszt
  • 1 tk. Bella sütőpor
  • 5 ek. Milfina tej 1,5%
  • A krémhez:
  • 200 g Milfina tejföl
  • 500 g Milfina tehéntúró
  • 3 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 50 g kristálycukor
  • 40 g étkezési keményítő
  • 3 db édes-savanykás alma
  • A morzsához:
  • 75 g Milfina teavaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2 csomag Bella vaníliás cukor
  • 175 g Aranykalász finomliszt
  • 1 db Goldland bio szabadtartású tojás

Elkészítés:

Elkészítés

Vajazzunk ki egy 26 cm átmérőjű, nyitható sütőformát, és melegítsük elő a sütőt (alsó/felső fűtés esetén 175°C, légkeverés mellett 155°C).
Válasszuk szét a tojásokat. A tojás sárgáját és a cukrot egy tálban mixer segítségével (habverővel) keverjük habosra. Adjuk hozzá a puha vajat, és az egészet keverjük krémes masszává.
A lisztet és a sütőport keverjük össze, majd folyamatos keverés mellett adjuk a masszához. Öntsük hozzá a tejet. A tojás fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a tésztához.
A kész tésztát helyezzük a sütőformába, és a sütő alsó harmadában süssük kb. 12 percig. Eközben a krémhez keverjük össze a tehéntúrót, a tejfölt és a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és a keményítőt, majd az egészet dolgozzuk el sima masszává. Vegyük ki a sütőből a megsült tésztát, és a krémet egyenletesen osszuk el rajta. A sütőben süssük tovább kb. 15 percig.
Most készítsük elő a morzsát: Ehhez a lisztet tegyük egy tálba, és osszuk el rajta a puha vajdarabkákat. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Az egészet gyúrjuk, majd morzsoljuk össze.
Hámozzuk meg, majd egy konyhai reszelő segítségével reszeljük le az almát. Osszuk el egyenletesen a megsült tortaalapon, majd szórjuk rá a morzsát, és az egészet süssük további 20 percig.
A tortát hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a sütőformából. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.