Amerikai sajttorta

Adagok: 1
Előkészítési idő: 45 perc (sütési idő nélkül)
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A kekszalaphoz:
  • 200 g teljes kiőrlésű Monarc vajas keksz
  • 80 g Milfina teavaj
  • A túrókrémhez:
  • 600 g Milfina Tejszínes friss sajt
  • 250 g Milfina félzsíros tehéntúró
  • 4 Goldland bio szabadtartású tojás
  • 150 g porcukor
  • 2 csomag Bella vaníliás cukor
  • egy citrom héja
  • A tetejére:
  • 2 sárgadinnye
  • 100 g porcukor
  • 2 cl narancs likőr
  • egy citrom leve
  • 1 teáskanál Mühlengold étkezési keményítő
  • 300 g görögdinnye
  • friss menta

Elkészítés:

Elkészítés

Hozzávalók:

A kekszalaphoz:
• 200 g teljes kiőrlésű Monarc vajas keksz
• 80 g Milfina teavaj A túrókrémhez:
• 600 g Milfina Tejszínes friss sajt
• 250 g Milfina Félzsíros tehéntúró
• 4 Goldland bio szabadtartású tojás
• 150 g porcukor
• 2 csomag Bella vaníliás cukor
• egy citrom héja A tetejére:
• 2 sárgadinnye
 • 100 g porcukor
• 2 cl narancs likőr
• egy citrom leve
• 1 teáskanál Mühlengold étkezési keményítő
• 300 g görögdinnye
• friss menta

Elkészítés:

A tortalaphoz töltse a kekszet egy műanyag zacskóba vagy egy nagy fagyasztó tasakba, zárja le és törje apróra (például egy sodrófával). Olvassza meg a vajat és keverje össze a kekszmorzsával. Béleljen ki sütőpapírral egy (26 cm átmérőjű) tortaformát és oszlassa el a tésztát a forma alján. Kb. 20 percig tegye hideg helyre. A túrókrémhez keverje össze a krémsajtot, a túrót, a cukrot és a tojásokat és keverje addig, amíg sima krémet nem kap. Adja hozzá a vaníliás cukrot és a citrom héját és töltse a lehűtött tortaformába. Melegítse elő a sütőt (felső-/alsó-sütés 200 °C, légkeveréses 180 °C) és süsse a tortát kb. 60 percig. Ezután hagyja lehűlni. A legjobb, ha a tortalapot és a krémet már az előző nap elkészíti!

A bevonathoz vágja ketté és magozza ki a sárgadinnyét (más dinnyefajta is választható) és vájjon ki néhány golyót a díszítéshez. Ezt követően vájja ki teljesen a dinnyét, pürésítse a gyümölcshúst és tegye bele egy edénybe. Adja hozzá a cukrot, a narancs likőrt és a citromlét és mindezt forralja fel. Sűrítse étkezési keményítővel és hagyja kihűlni. Díszítésként vájjon ki golyókat vagy darabokat a görögdinnyéből. Helyezze a tortát egy tortalemezre és vigye fel a díszítő réteget.
Díszítse dinnyedarabokkal és mentalevelekkel.