
Banánkenyér chia maggal és málnával
Adagok:
1
Elkészítési idő:
kb. 30 perc, sütési idő: kb. 50 perc, teljes időszükséglet: kb.
90
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 175 g puha Milfina vaj
- 175 g cukor
- 3 egész Goldland tojás
- 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 60 g Happy Harvest chia mag
- 1/2 csomag Bella sütőpor
- 1 csipet Le Gusto só
- 3 db jó érett banán (kb. 400 g)
- 2 ek Milfina joghurt teljes tejből, 3,5 % zsírtartalommal
- 100 g málna
Elkészítés:
ElkészítésA vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzáadjuk. A lisztet, chia magot, sütőport és sót összekeverjük, és a krémhez adjuk. A banánokat péppé törjük, és a joghurttal együtt a tésztához keverjük. Egy gyümölcskenyérformát zsiradékkal kikenünk, és a tészta egy részét beleöntjük. Néhány málnaszemet rakunk rá, majd ezt ismételjük. Előmelegített sütőben alsó-/felső sütéssel 180 C-on (légkeverés esetén 160 C-on) körülbelül 50 percig sütjük. A sütési idő vége előtt esetleg alufóliával lefedhetjük, hogy ne legyen túl sötét a kenyér. Rácson hűtjük ki.