Banánkenyér chia maggal és málnával

Adagok: 1
Elkészítési idő: kb. 30 perc, sütési idő: kb. 50 perc, teljes időszükséglet: kb. 90 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 175 g puha Milfina vaj
  • 175 g cukor
  • 3 egész Goldland tojás
  • 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 60 g Happy Harvest chia mag
  • 1/2 csomag Bella sütőpor
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 3 db jó érett banán (kb. 400 g)
  • 2 ek Milfina joghurt teljes tejből, 3,5 % zsírtartalommal
  • 100 g málna

Elkészítés:

Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzáadjuk. A lisztet, chia magot, sütőport és sót összekeverjük, és a krémhez adjuk. A banánokat péppé törjük, és a joghurttal együtt a tésztához keverjük. Egy gyümölcskenyérformát zsiradékkal kikenünk, és a tészta egy részét beleöntjük. Néhány málnaszemet rakunk rá, majd ezt ismételjük. Előmelegített sütőben alsó-/felső sütéssel 180 C-on (légkeverés esetén 160 C-on) körülbelül 50 percig sütjük. A sütési idő vége előtt esetleg alufóliával lefedhetjük, hogy ne legyen túl sötét a kenyér. Rácson hűtjük ki.