
Citromos kuglóf
- A KUGLÓFHOZ:
- 200 puha Milfina teavaj
- 200 g finom szemcséjű kristálycukor
- egy citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 4 db Natur Aktiv bio tojás
- 200 g Aranykalász búzaliszt
- 0.5 csomag Bella sütőpor
- Milfina teavaj a forma kikenéséhez
- A MÁZHOZ:
- 75 g porcukor
- 200 g Milfina friss sajt
- 3 evőkanál citromlé
- kevés reszelt citromhéj
Elkészítés:
ElkészítésA sütőt előmelegítjük felső/alsó sütési mód esetén 180°C-ra (légkeverésnél 160 °C-ra). A puha vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal (ebből hagyjunk egy keveset a mázhoz!) és egy csipet sóval egy tálban kézi mixer segítségével habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, a lisztet elvegyítjük a sütőporral, végül állandó keverés mellett a masszához szitáljuk.
Egy (1l űrtartalmú) kuglófformát vajjal kikenünk, a tésztát beleöntjük, majd körülbelül 40-50 perc alatt sütőben készre sütjük. Ezután kivesszük, és 10 percig hűlni hagyjuk. A süteményt kiborítjuk a formából, és teljesen kihűtjük. A porcukorból, friss sajtból és a citromléből sűrű krémet keverünk, majd elosztjuk a kuglófon úgy, hogy az oldalán kissé lefolyhat. A süteményt a maradék citromhéjjal díszítjük.