Citromos kuglóf

Adagok: 1
Elkészítési idő: (sütési idő nélkül) 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A KUGLÓFHOZ:
  • 200 puha Milfina teavaj
  • 200 g finom szemcséjű kristálycukor
  • egy citrom reszelt héja 
  • 1 csipet só
  • 4 db Natur Aktiv bio tojás
  • 200 g Aranykalász búzaliszt
  • 0.5 csomag Bella sütőpor
  • Milfina teavaj a forma kikenéséhez
  • A MÁZHOZ:
  • 75 g porcukor
  • 200 g Milfina friss sajt
  • 3 evőkanál citromlé
  • kevés reszelt citromhéj

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük felső/alsó sütési mód esetén 180°C-ra (légkeverésnél 160 °C-ra). A puha vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal (ebből hagyjunk egy keveset a mázhoz!) és egy csipet sóval egy tálban kézi mixer segítségével habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, a lisztet elvegyítjük a sütőporral, végül állandó keverés mellett a masszához szitáljuk.

Egy (1l űrtartalmú) kuglófformát vajjal kikenünk, a tésztát beleöntjük, majd körülbelül 40-50 perc alatt sütőben készre sütjük. Ezután kivesszük, és 10 percig hűlni hagyjuk. A süteményt kiborítjuk a formából, és teljesen kihűtjük. A porcukorból, friss sajtból és a citromléből sűrű krémet keverünk, majd elosztjuk a kuglófon úgy, hogy az oldalán kissé lefolyhat. A süteményt a maradék citromhéjjal díszítjük.