Citromos túrótorta

Adagok: 12
Elkészítési idő: 150 Perc
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 db Natur Aktiv bio citrom
  • 100 g kristálycukor
  • 100 ml víz
  • néhány mentalevél (ízlés szerint)
  • Túrótöltelék:
  • 4 db Goldland tojás
  • ½ l Milfina habtejszín
  • 1 kg Milfina félzsíros tehéntúró
  • 1 cs. Bella vaníliaízű pudingpor
  • 150 g kristálycukor
  • egy kevés reszelt Natur Aktiv biocitrom-héj
  • Tészta:
  • 200 g hideg Milfina teavaj
  • 1 db Goldland tojás
  • 300 g Aranykalász finomliszt
  • 100 g porcukor
  • Tojáshab:
  • Goldland tojás
  • 100 g porcukor

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 70 °C-ra. A citromot nagyon vékony szeletekre vágjuk, a vizet a cukorral felfőzzük.  
A citromszeleteket a cukros vízbe rakjuk és kb. 5 percig lassú tűzön főzzük. Ezután a szeleteket a vízből kiemelve egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, majd a sütőben egy órán keresztül szárítjuk.

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A lisztből, a tojásból, a porcukorból és a vajból összegyúrjuk a tésztát és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. A sütőformát kivajazzuk és kibéleljük a tésztával úgy, hogy a forma szélén ne legyen túl vékony a tészta és érjen fel egészen a peremig, majd hideg helyre tesszük.

A túrót a tojássárgával, a cukorral, a citromhéjjal és a pudingporral simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához keverjük. A tölteléket a tésztával kibélelt formába töltjük. 160 °C-os sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük.

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, majd a torta peremét ezzel díszítjük.  
A habból készült díszítést egy flambírozó készülékkel óvatosan megbarnítjuk. A torta tetejét a citromszeletekkel és friss mentával díszítjük.