Csokoládémuffin

Adagok: 20
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 150 g CHOCEUR Noir étcsokoládé, 75 % kakaótartalommal
  • 100 g RIQUET tejcsokoládé
  • 100 g RIQUET fehér csokoládé
  • 60 g BELLA zsírszegény kakaópor
  • 320 g ARANYKALÁSZ finomliszt
  • 100 g kristálycukor
  • 350 g MILFINA ESL tej
  • 100 g OSANA napraforgóolaj
  • ½ csomag Bella sütőpor
  • 3 db GOLDLAND tojás
  • 1 tk. BELLA vanillincukor
  • A díszítéshez:
  • 250 g MILFINA féltartós habtejszín
  • 250 g MILFINA félzsíros tehéntúró
  • 1 csomag BELLA instant zselatin
  • 2-3 ek. porcukor
  • ízlés szerint CHOCEUR csokoládédrazsé
  • ízlés szerint BELLA csokoládé tortadekoráció, különböző formák
  • ízlés szerint RUF karácsonyi tortadekoráció, többféle
  • ízlés szerint friss bogyós gyümölcsök, pl. áfonya
  • egy kevés ételszínező

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt alsó-felső sütésre állítjuk és 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztához: Az étcsokoládét nagyobb darabokra törjük és egy vízfürdős melegítőedényben felolvasztjuk. Eközben a tejcsokoládét és a fehér csokoládét kisebb darabokra aprítjuk. A tojásokat habosra verjük, hozzákeverjük a tejet és az olajat. A vanillincukrot, a lisztet, a kakaóport, a kristálycukrot és a sütőport összekeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. Végül beletesszük az olvasztott csokoládét és a csokoládédarabokat is. A keveréket muffinformákba töltjük, kb. 25-30 percig (tűpróbával) sütjük és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tejszínt a porcukorral felverjük, óvatosan hozzákeverjük a kikevert túrót és összedolgozzuk az instant zselatinnal (ízlés szerint ételszínezőt is adhatunk hozzá). A masszát habzsák segítségével a muffinokra nyomjuk. Ezt ízlés szerint tovább díszíthetjük csokoládédarabokkal és bogyós gyümölcsökkel.