
Csokoládémuffin
- A tésztához:
- 150 g CHOCEUR Noir étcsokoládé, 75 % kakaótartalommal
- 100 g RIQUET tejcsokoládé
- 100 g RIQUET fehér csokoládé
- 60 g BELLA zsírszegény kakaópor
- 320 g ARANYKALÁSZ finomliszt
- 100 g kristálycukor
- 350 g MILFINA ESL tej
- 100 g OSANA napraforgóolaj
- ½ csomag Bella sütőpor
- 3 db Goldland tojás
- 1 tk. BELLA vanillincukor
- A díszítéshez:
-
250
g
MILFINA féltartós habtejszín
- 250 g MILFINA félzsíros tehéntúró
- 1 csomag BELLA instant zselatin
- 2-3 ek. porcukor
- ízlés szerint CHOCEUR csokoládédrazsé
-
ízlés szerint BELLA csokoládé tortadekoráció, különböző formák
-
ízlés szerint RUF karácsonyi tortadekoráció, többféle
- ízlés szerint friss bogyós gyümölcsök, pl. áfonya
- egy kevés ételszínező
Elkészítés:
ElkészítésA sütőt alsó-felső sütésre állítjuk és 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztához: Az étcsokoládét nagyobb darabokra törjük és egy vízfürdős melegítőedényben felolvasztjuk. Eközben a tejcsokoládét és a fehér csokoládét kisebb darabokra aprítjuk. A tojásokat habosra verjük, hozzákeverjük a tejet és az olajat. A vanillincukrot, a lisztet, a kakaóport, a kristálycukrot és a sütőport összekeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. Végül beletesszük az olvasztott csokoládét és a csokoládédarabokat is. A keveréket muffinformákba töltjük, kb. 25-30 percig (tűpróbával) sütjük és hagyjuk kihűlni.
Díszítés: A tejszínt a porcukorral felverjük, óvatosan hozzákeverjük a kikevert túrót és összedolgozzuk az instant zselatinnal (ízlés szerint ételszínezőt is adhatunk hozzá). A masszát habzsák segítségével a muffinokra nyomjuk. Ezt ízlés szerint tovább díszíthetjük csokoládédarabokkal és bogyós gyümölcsökkel.