Csokoládés keksz

Adagok: 40
Elkészítési idő: 1 óra 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 200 g Milfina teavaj (kockára vágott, szobahőmérsékletű)
  • 100 g porcukor (szitált)
  • 1/2 tk. Bella vanillincukor
  • 1 darab Goldland tojás
  • 30 g Aranykalász finomliszt
  • 30 g Bella zsírszegény kakaópor
  • egy csipet Le Gusto tengeri só
  • A mázhoz:
  • 150 g Bella csokoládé sütéshez, főzéshez
  • Bella süteménydekoráció (dekorcukor)

Elkészítés:

Elkészítés

A vajat a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgép vagy kézi mixer segítségével elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, és habosra keverjük. A lisztet, sót és kakaót elvegyítjük, majd a vajas keverékhez adjuk. A jól átgyúrt tésztát 4 részre osztjuk, és frissentartó fóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben legalább 40 percig pihentetjük. A tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A csokoládét lassan felolvasztjuk, majd a kihűlt kekszeket félig belemártjuk, rácson lecsepegtetjük és dekorcukorral díszítjük.