
Csokoládés kuglóf csokoládéöntettel
Adagok:
1
Elkészítési idő:
60
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 150 g kristálycukor
- 225 g Milfina teavaj
- 135 g Aranykalász finomliszt
- 175 g Riquet étcsokoládé
- 150 g Riquet tejcsokoládé
- 1 teaskanál Bella sütőpor
- 3 darab tojás
- Csokoládéöntethez:
- 75 g Milfina habtejszín
- 150 g fehér vagy étcsokoládé, ízlés szerint
Elkészítés:
ElkészítésA vajat 100 g étcsokoládéval vízgőz felett felolvasztjuk. A 3 darab tojás sárgáját 75 g cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és alaposan összedolgozzuk. A tojás fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, a csokoládés masszához adjuk és óvatosan elvegyítjük. Ehhez hozzáadjuk az apró kockára vágott ét- és tejcsokoládét.
A liszt és a sütőpor egyvelegét óvatosan a masszához keverjük. Kivajazott kuglóf formába töltjük a tésztát és 180 °C-on kb. 50 percig sütjük.
Csokoládéöntet:
A habtejszínt felforraljuk, az apróra vágott csokoládét állandó keverés mellett felolvasztjuk benne. Kicsit hűlni hagyjuk, majd bevonjuk vele a kuglófot.