Csokoládés kuglóf csokoládéöntettel

Adagok: 1
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 150 g kristálycukor
  • 225 g Milfina teavaj
  • 135 g Aranykalász finomliszt
  • 175 g Riquet étcsokoládé
  • 150 g Riquet tejcsokoládé
  • 1 teaskanál Bella sütőpor
  • 3 darab tojás
  • Csokoládéöntethez:
  • 75 g Milfina habtejszín
  • 150 g fehér vagy étcsokoládé, ízlés szerint

Elkészítés:

Elkészítés

A vajat 100 g étcsokoládéval vízgőz felett felolvasztjuk. A 3 darab tojás sárgáját 75 g cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és alaposan összedolgozzuk. A tojás fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, a csokoládés masszához adjuk és óvatosan elvegyítjük. Ehhez hozzáadjuk az apró kockára vágott ét- és tejcsokoládét.
A liszt és a sütőpor egyvelegét óvatosan a masszához keverjük. Kivajazott kuglóf formába töltjük a tésztát és 180 °C-on kb. 50 percig sütjük.

Csokoládéöntet:
A habtejszínt felforraljuk, az apróra vágott csokoládét állandó keverés mellett felolvasztjuk benne. Kicsit hűlni hagyjuk, majd bevonjuk vele a kuglófot.