Csokoládés-mascarponés muffin

Adagok: 0
Elkészítési idő: 1 Óra
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 250 g puha Milfina teavaj
  • 250 g kristálycukor
  • 6 darab tojás
  • 50 g Bella kakaópor
  • 300 g Aranykalász finomliszt
  • 1 csomag Bella sütőpor
  • 100 g csokoládéreszelék
  • 600 g Milfina mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 1 cl citromlé
  • 100 g Bella tortabevonó
  • 10 g Nusett Kókuszzsír

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
A puha vajat a cukorral egy tálban habosra keverjük, majd a tojásokat egyesével hozzáadjuk.
Egy másik tálban készítsük elő a kakaóport, a lisztet és a sütőport, valamint a csokoládéreszeléket.
A szárazanyagokat a tojásos keverékhez adjuk és az egészet összevegyítjük, majd a tésztát egyenlően elosztjuk a muffinformákban és 25 perc alatt készre sütjük.

A mascarponet simára keverjük a porcukorral és a citromlével, habzsákba töltjük és díszítjük vele a kihűlt muffint.

A tortabevonót a kókuszzsírral vízgőz felett felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd egy kanál segítségével az olvadt tortabevonóval díszítjük a sütemény tetejét. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük, míg a tortabevonó megdermed.