Csokoládés Muffin töksapkával

Adagok: 0
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Krémhez:
  • 220 g édes sütőtök
  • 100 g alma
  • 1/8 l víz
  • 100 g kristálycukor
  • ½ db citrom
  • 1/8 l MILFINA habtejszín
  • 220 g MILFINA mascarpone
  • 2 tk. BELLA tejszínhabkeményítő
  • Muffinhoz:
  • 2 db GOLDLAND tojás
  • 30 g BELLA kakaópor
  • 230 g ARANYKALÁSZ finomliszt
  • 20 g MÜHLENGOLD étkezési keményítő
  • 170 ml MILFINA tej
  • 1 csomag BELLA sütőpor
  • egy csipet LE GUSTO só
  • 120 g porcukor
  • 1 csomag BELLA vanillincukor
  • 110 g MILFINA teavaj
  • 200 g RIQUET étcsokoládé

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A sütőpapírt 15 cm-es négyzetekre vágjuk, és kibéleljük vele a muffinsütőformákat. A csokoládét feldaraboljuk.
A lisztet, étkezési keményítőt, sütőport, kakaóport és a sót egy tálban elvegyítjük.
Az olvadt vajat a porcukorral, tejjel, tojásokkal és a vanillincukorral elkeverjük. A folyékony keveréket a lisztes keverékhez öntjük, eldolgozzuk, és beleszórjuk a csokoládédarabkákat.
Az így kapott masszát a formákba öntjük. Sütőben 190 °C-on 20 perc alatt készre sütjük.
A megtisztított sütőtököt és almát kis kockákra szeljük, vízzel, cukorral és citromlével felfőzzük, majd lefedve kb. 10 percig kis lángon pároljuk.
A lecsepegtetett almát és tököt botmixerrel pürésítjük és hagyjuk kihűlni. A tökpürét a mascarponéval, tejszínnel és a habfixálóval krémesre keverjük. A csokoládés muffinokat a krémmel díszítjük.