
Csokoládés Muffin töksapkával
- Krémhez:
- 220 g édes sütőtök
- 100 g alma
- 1/8 l víz
- 100 g kristálycukor
- ½ db citrom
- 1/8 l MILFINA habtejszín
- 220 g MILFINA mascarpone
- 2 tk. BELLA tejszínhabkeményítő
- Muffinhoz:
- 2 db GOLDLAND tojás
- 30 g BELLA kakaópor
- 230 g ARANYKALÁSZ finomliszt
- 20 g MÜHLENGOLD étkezési keményítő
- 170 ml MILFINA tej
- 1 csomag BELLA sütőpor
- egy csipet LE GUSTO só
- 120 g porcukor
- 1 csomag BELLA vanillincukor
- 110 g MILFINA teavaj
- 200 g RIQUET étcsokoládé
Elkészítés:
ElkészítésA sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A sütőpapírt 15 cm-es négyzetekre vágjuk, és kibéleljük vele a muffinsütőformákat. A csokoládét feldaraboljuk.
A lisztet, étkezési keményítőt, sütőport, kakaóport és a sót egy tálban elvegyítjük.
Az olvadt vajat a porcukorral, tejjel, tojásokkal és a vanillincukorral elkeverjük. A folyékony keveréket a lisztes keverékhez öntjük, eldolgozzuk, és beleszórjuk a csokoládédarabkákat.
Az így kapott masszát a formákba öntjük. Sütőben 190 °C-on 20 perc alatt készre sütjük.
A megtisztított sütőtököt és almát kis kockákra szeljük, vízzel, cukorral és citromlével felfőzzük, majd lefedve kb. 10 percig kis lángon pároljuk.
A lecsepegtetett almát és tököt botmixerrel pürésítjük és hagyjuk kihűlni. A tökpürét a mascarponéval, tejszínnel és a habfixálóval krémesre keverjük. A csokoládés muffinokat a krémmel díszítjük.