Csokoládés-tejszínes töltött tojások

Adagok: 4
Elkészítési idő: 25 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 db meglepetés- vagy nagy húsvéti csokoládétojás (töltelék nélkül)
  • 300 g eper
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál cukor
  • 200 ml Milfina habtejszín
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 8 evőkanál Riquet tojáslikőr
  • Az alkoholmentes változathoz:
  • 250 ml Milfina tartós tej, 1,5 %
  • 1 evőkanál Bella pudingpor, vaníliás
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

Elkészítés

A meglepetés- vagy nagy húsvéti csokoládétojásokat óvatosan szétválasztjuk az illesztés mentén. A fél tojásokat egy tálcára fektetjük.

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztítjuk és felkockázzuk. Kevés citromlével és cukorral mixerbe tesszük és pürésítjük. Az eperpürét beletöltjük a fél tojásokba.

A tejszínt keményre felverjük, közben a vaníliás cukrot beleszitáljuk. A tejszínhabot evőkanalanként az eperpürére halmozzuk és tojáslikőrrel megcsepegtetjük. A tálalásig hűtve tároljuk.

A tojáslikőr helyett használhatunk egyszerűen vaníliaöntetet is. Ehhez vegyünk négy evőkanálnyit a tejből, és keverjük vele simára a pudingport. A megmaradt tejet 2 evőkanál cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a tejjel simára kevert pudingport, és rövid ideig forraljuk. Ezt követően a vaníliaöntetet levesszük a tűzhelyről, kihűtjük, és elosztjuk a tojásokon.