
Csokoládétorta
- 8-szögletű tortaforma (25,5 x 25,5 cm)
- 200 g Bella csokoládé sütéshez és főzéshez
- 200 g Milfina teavaj
- 280 g Aranykalász finomliszt
- 30 g Bella kakaópor
- 2 tk. Bella sütőpor
- 1 csipet só
- 250 g Happy Harvest nádcukor
- 8 db Goldland tojás
- 200 ml Milfina tej
- Csokoládékrém:
- 250 ml Milfina habtejszín
- 200 g Bella csokoládé sütéshez és főzéshez
- 1 cs. Bella vanillin cukor
- friss bogyós idénygyümölcs
Elkészítés:
ElkészítésA sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A forma alját sütőpapírral béleljük, a peremét kivajazzuk, kilisztezzük.
A csokoládét darabokra törjük és a vajjal óvatosan felolvasztjuk, majd kihűtjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a csokoládés-vajas keverékhez.
A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a csipet sóval összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk az előzőleg elkészített masszához. A tésztát egyenletesen elosztjuk a sütőformában és kb. 45 percig sütjük. A süteményt hagyjuk a formában kb. 10 percig hűlni, majd egy sütőrácsra borítva teljesen kihűtjük.
A tejszínt a vanillincukorral egy lábasban felmelegítjük, de nem forraljuk. Hozzáadjuk a darabolt csokoládét és olvasztani kezdjük. A lábast levesszük a főzőlapról és addig keverjük a tejszínt a csokoládéval míg az teljesen fel nem olvad. Ezután kb. 3 - 4 órát hűtjük.
A hideg csokoládés tejszínt kemény habbá verjük, ezt a sütemény tetejére rakjuk, friss bogyós gyümölcsökkel és mentával díszítjük.