Csokoládétorta

Adagok: 12
Elkészítési idő: 1 Óra
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 8-szögletű tortaforma (25,5 x 25,5 cm)
  • 200 g Bella csokoládé sütéshez és főzéshez
  • 200 g Milfina teavaj
  • 280 g Aranykalász finomliszt
  • 30 g Bella kakaópor
  • 2 tk. Bella sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 g Happy Harvest nádcukor
  • 8 db Goldland tojás
  • 200 ml Milfina tej
  • Csokoládékrém:
  • 250 ml Milfina habtejszín
  • 200 g Bella csokoládé sütéshez és főzéshez
  • 1 cs. Bella vanillin cukor
  • friss bogyós idénygyümölcs

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A forma alját sütőpapírral béleljük, a peremét kivajazzuk, kilisztezzük.

A csokoládét darabokra törjük és a vajjal óvatosan felolvasztjuk, majd kihűtjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a csokoládés-vajas keverékhez.

A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a csipet sóval összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk az előzőleg elkészített masszához. A tésztát egyenletesen elosztjuk a sütőformában és kb. 45 percig sütjük. A süteményt hagyjuk a formában kb. 10 percig hűlni, majd egy sütőrácsra borítva teljesen kihűtjük.

A tejszínt a vanillincukorral egy lábasban felmelegítjük, de nem forraljuk. Hozzáadjuk a darabolt csokoládét és olvasztani kezdjük. A lábast levesszük a főzőlapról és addig keverjük a tejszínt a csokoládéval míg az teljesen fel nem olvad. Ezután kb. 3 - 4 órát hűtjük.

A hideg csokoládés tejszínt kemény habbá verjük, ezt a sütemény tetejére rakjuk, friss bogyós gyümölcsökkel és mentával díszítjük.