Édes túrós húsvéti nyuszik

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 g Milfina sovány túró
  • 50 ml Milfina tej
  • 1 db Natur Aktiv bio tojás
  • 50 ml Osana napraforgóolaj
  • 40 g finom szemcséjű kristálycukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 200 g Aranykalász búzaliszt
  • 1 csomag Bella sütőpor
  • 1 evőkanál folyékony Milfina teavaj
  • 50 g porcukor (a beforgatáshoz)

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük felső/alsó sütési mód esetén 180 °C-ra (légkeverésnél 160 °C-ra). A sovány túrót, tejet, tojást, napraforgóolajat, kristálycukrot és vaníliáscukrot egy tálba mérjük, hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, és az egészet sima tésztává dolgozzuk. Liszttel megszórt munkafelületen körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy forma segítségével nyuszikat szúrunk ki a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd folyékony vajjal megkenjük a tetejüket. Ezután nagyjából 10-15 percig sütjük, és még forrón porcukorba forgatjuk. A legfinomabb, ha még langyosan kínáljuk!