
Édes túrós húsvéti nyuszik
Adagok:
4
Elkészítési idő:
30
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 100 g Milfina sovány túró
- 50 ml Milfina tej
- 1 db Natur Aktiv bio tojás
- 50 ml Osana napraforgóolaj
- 40 g finom szemcséjű kristálycukor
- 1 csomag Bella vaníliás cukor
- 200 g Aranykalász búzaliszt
- 1 csomag Bella sütőpor
- 1 evőkanál folyékony Milfina teavaj
- 50 g porcukor (a beforgatáshoz)
Elkészítés:
ElkészítésA sütőt előmelegítjük felső/alsó sütési mód esetén 180 °C-ra (légkeverésnél 160 °C-ra). A sovány túrót, tejet, tojást, napraforgóolajat, kristálycukrot és vaníliáscukrot egy tálba mérjük, hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, és az egészet sima tésztává dolgozzuk. Liszttel megszórt munkafelületen körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy forma segítségével nyuszikat szúrunk ki a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd folyékony vajjal megkenjük a tetejüket. Ezután nagyjából 10-15 percig sütjük, és még forrón porcukorba forgatjuk. A legfinomabb, ha még langyosan kínáljuk!