Dinnye-joghurt-mousse

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 kicsi sárgadinnye
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 150 g Milfina natúr joghurt
  • 1 levél BELLA instant zselatin
  • 1 pohár Milfina UHT habtejszín
  • friss menta
  • 1 teáskanál Mühlengold étkezési keményítő

Elkészítés:

Elkészítés

Hozzávalók:

• 2 kicsi sárgadinnye
• 100 g porcukor
• 1 csomag Bella vaníliás cukor
• 150 g Milfina natúr joghurt
 • 4 levél Bella zselatin
• 1 pohár Milfina UHT habtejszín
• friss menta
• 1 teáskanál Mühlengold étkezési keményítő

Elkészítés:

Vágja ketté és magozza ki a dinnyéket. Díszítésként vájjon ki golyókat a gyümölcshúsból. Ezt követően vájja ki a dinnyéket és pürésítse a maradék gyümölcshúst. Áztassa be a zselatint hideg vízbe. Tegye a dinnyepürét egy edénybe, adja hozzá a cukrot és vaníliás cukrot és mindezt forralja fel. Sűrítse étkezési keményítővel. Megint főzze egy kicsit alacsony lángon, majd keverje hozzá a zselatint. Hagyja kihűlni a masszát és keverje hozzá a joghurtot. Mielőtt a krém megkeményedne, adja hozzá a habtejszínt. Töltse poharakba és tegye pár órára hideg helyre. Díszítse dinnyegolyókkal, illetve mentával.