
Dinnye sorbet
Adagok:
4
Előkészítési idő:
kb. 10 perc (fagyasztási idő nélkül)
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 500 g görögdinnye gyümölcshús
- 2 evőkanál porcukor
- 4 cl Aperol
- 1 Goldland bio szabadtartású tojás fehérjéje
- Aperol a ráöntéshez
- dinnyecsíkok a díszítéshez
- friss menta
Elkészítés:
ElkészítésVágja apró darabokra a dinnye gyümölcshúsát és pürésítse egy botmixerrel. Adja hozzá a porcukrot és az Aperolt, keverje össze és tegye a mélyhűtőbe. Kb. 1 óra múlva kezd megdermedni a sorbet - ekkor verje fel a tojásfehérjét és óvatosan keverje a dinnyemasszához. Tegye vissza a mélyhűtőbe. További 30 perc elteltével a sorbet szinte kemény - ekkor formáljon gombócokat egy kanállal és tegye poharakba. Ízesítse kevés Aperolt és díszítse dinnyedarabokkal, illetve mentalevéllel.