Diótorta karamellizált banánnal és kávékrémmel

Adagok: 12
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Piskóta:
  • 7 db Goldland tojás
  • 90 + 50 g Happy Harvest nádcukor
  • 115 g Happy Harvest darált dió
  • 12 g Bella kakaópor
  • 12 g Mühlengold étkezési keményítő
  • egy csipet LE GUSTO só
  • 50 g olvasztott Kokárdás háromnegyed zsíros vaj 60%
  • Karamellizált banán:
  • 100 g Happy Harvest kristályukor
  • 2 ek. víz
  • 1 csepp citromlé
  • 3 db banán, megpucolva, felkarikázva
  • 2 ek. Arc Royal Whiskey
  • Krém:
  • 350 g Milfina mascarpone
  • 125 ml Milfina habtejszín 30%
  • 3 ek. Koronás porcukor
  • 2 adag erős Amaroy Extra presszókávé, jéghidegen
  • Díszítés:
  • 10 db egész kávébab
  • 40 g olvasztott Choceur étcsokoládé 65% vagy 75 %
  • 6 db Happy Harvest dióbél
  • 30 g Happyy Harvest kristálycukor

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük (a légkeverésest 160-ra). Kivajazunk 3 db 22 cm átmérőjű tortaformát, az alját pedig sütőpapírral kibéleljük. Egy elektromos habverővel a tojásfehérjéből habot készítünk, majd hozzáadunk 90 g nádcukrot, és kemény habot készítünk belőle. Felhabosítjuk a tojássárgáját a maradék cukorral amíg kifehéredik, majd egy szilikon spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjéhez. Egy másik tálban összekeverjük a darált diót, kakaóport, keményítőt és a sót, majd óvatosan hozzáadjuk a habhoz és végül eldolgozzuk benne a vajat is. Ezt a masszát 3 részre osztjuk a 3 tortakarika között vagy megsütjük egyben. A három piskótalapot 20 percig sütjük. Amint elkészül, hagyjuk a formában kihűlni, majd körbevágjuk egy éles késsel. Egy tányérra ráfordítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk. A banánhoz karamellt készítünk cukorból, vízből és citromból. Ezt nem szabad kevergetni, anélkül főzzük aranybarnára, majd rádobjuk a banánkarikákat, végül pedig a kiválasztott alkoholt. Elkészülés után hagyjuk kihűlni.

A kávékrémhez kemény habot készítünk a mascarponéból, a tejszínből és a porcukorból, majd beleöntjük a hideg presszókávét és újra kemény habot verünk a krémből.

A díszítéshez a kávébabokat megforgatjuk a csokoládéban, majd egyesével egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük, és hagyjuk, hogy megdermedjen rajtuk a csokoládé. A dióhoz ismét karamellt készítünk, és megforgatjuk benne a szemeket, majd ezeket is a sütőpapíros tálcára tesszük. Fogpiszkálóval a szemeket távolabb húzzuk egymástól, hogy nehogy összeragadjanak.

A torta összeállításához az első réteg diós piskótát egy tálra tesszük, majd rákanalazzuk a krém felét, aztán ráhelyezzük a második réteget, arra a karemellizált banánt, majd a harmadik piskótalapot. A maradék krémet betöltjük egy csillagcsöves habzsákba és rózsákat rajzolunk vele a torta tetejére.

A tetejét a csokis kávébabokkal és a karemellizált dióval díszítjük.