Eperkrémes torta

Adagok: 1
Elkészítési idő: kb. 1 Óra
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 110 g Milfina márkázott vaj
  • 110 g Happy Harvest kristálycukor
  • 1 csomag Bella vanillin cukor
  • 3 db Goldland tojás
  • 1 csipet Le Gusto tengeri só
  • 190 g Aranykalász finomliszt
  • 2 tk. Bella sütőpor
  • 2 ek. Milfina UHT tej
  • 1 csepp Dr. Oetker vaníliaaroma
  • ízlés szerint Osana napraforgóolaj
  • 3 ek. Happy Harvest zsemlemorzsa
  • 500 g eper
  • 250 ml Kokárdás féltartós habtejszín
  • 250 g Milfina mascarpone
  • 5 ek. porcukor
  • 15 g Bella instant zselatin
  • 2 csepp citromlé

Elkészítés:

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A vajat a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk és elkeverjük benne a tojásokat. Hozzáadjuk a sót, lisztet és a sütőport, majd az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát a tej és a vaníliaaroma hozzáadásával lágyítjuk.

2. Egy tortaformát kikenünk olajjal és egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a tésztát, majd 180 °C-on kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

3. Felverjük a habtejszínt, ízlés szerint hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. Az epret összeaprítjuk, majd a krémhez adjuk.

4. A zselatint elkészítjük a csomagoláson szereplő leírás szerint.

5. Az epret megtisztítjuk és félbevágjuk.

6. Az eperkrémet eloszlatjuk a kihűlt tortalapon, majd beborítjuk eperrel és leöntjük a langyosra hűtött zselatinnal.