
Eperlekvárral töltött mogyorós keksz
Adagok:
35
Elkészítési idő:
2
Óra
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 250 g Aranykalász búzafinomliszt
- 75 g Koronás kristálycukor
- 200 g Bellasan kockamargarin
- 150 g Happy Harvest őrölt és pörkölt mogyoró
- 1 csomag Bella vanillincukor
- 1 darab Goldland tojás
- ½ tk. Bella sütőpor
- ízlés szerint Le Gusto tengeri só
- ízlés szerint Grandessa eperlekvár
- Folio sütőpapír
Elkészítés:
ElkészítésA hozzávalókat - az eperlekváron kívül - jól formázható tésztává gyúrjuk, majd 1 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük (ha nagyon ragadna a tészta, tegyünk még hozzá egy kevés lisztet).
Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, a formák segítségével kiszúrjuk a kekszeket és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 7 perc alatt készre sütjük a kekszeket, figyelve arra, hogy meg ne barnuljanak. A kihűlt kekszeket megkenjük lekvárral, összeragasztjuk, majd porcukorral megszórjuk.