Eperlekvárral töltött mogyorós keksz

Adagok: 35
Elkészítési idő: 2 Óra
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 250 g NAGYI TITKA búzafinomliszt
  • 75 g KORONÁS kristálycukor
  • 200 g BELLASAN kockamargarin
  • 150 g HAPPY HARVEST őrölt és pörkölt mogyoró
  • 1 csomag BELLA vanillincukor
  • 1 darab GOLDLAND tojás
  • ½ tk. BELLA sütőpor
  • ízlés szerint LE GUSTO tengeri só
  • ízlés szerint GRANDESSA eperlekvár
  • FOLIO sütőpapír

Elkészítés:

Elkészítés

A hozzávalókat - az eperlekváron kívül - jól formázható tésztává gyúrjuk, majd 1 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük (ha nagyon ragadna a tészta, tegyünk még hozzá egy kevés lisztet).

Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, a formák segítségével kiszúrjuk a kekszeket és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 7 perc alatt készre sütjük a kekszeket, figyelve arra, hogy meg ne barnuljanak. A kihűlt kekszeket megkenjük lekvárral, összeragasztjuk, majd porcukorral megszórjuk.