Epertiramisu bazsalikommal

Adagok: 4
Előkészítési idő: 35
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 cserép bazsalikom
  • 125 g MILFINA túró
  • 250 g MILFINA mascarpone sajt
  • egy zöldcitrom leve
  • 50 g cukor
  • 100 g babapiskóta
  • 50 ml SWEET VALLEY narancslé
  • 50 ml mangó-maracuja nektár
  • 2 evőkanál BLACKSTONE krémlikőr
  • 500 g friss eper

Elkészítés:

Elkészítés

A bazsalikomleveleket letépkedjük, néhányat félreteszünk a díszítéshez. A túrót, mascarpone sajtot, zöldcitrom levét, cukrot és a bazsalikomot finomra pürésítjük.

A babapiskótákat vagy egymás mellé helyezzük egy tálba, vagy elfelezzük őket, és függőlegesen elosztjuk a poharakban. A gyümölcsleveket a likőrrel összekeverjük, és felét a piskótákra csepegtetjük. A bazsalikomkrém egyik felét rákenjük.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. A gyümölcs ¾ részét elosztjuk a krémen. A maradék krémet az eprekre kenjük, és a megmaradt likőrös gyümölcslével megcsepegtetjük. Ha edénybe készítettük a tiramisut, akkor egy második réteg babapiskótát tehetünk a tetejére.

A megmaradt epeszemeket valamint némi bazsalikomot díszítésként a desszertre helyezünk.

Tálalás előtt alaposan kihűtjük.