
Epres cupcake
Adagok:
12
Elkészítési idő:
Sütéssel együtt
60
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- A muffinhoz:
- 115 g Milfina vaj
- 190 g Happy Harvest cukor
- 3 db Goldland tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- citrom frissen facsart leve
- 125 ml Milfina tej
- 190 g Aranykalász finomliszt
- 10 g Bella sütőpor
- A krémhez:
- 250 g fagyasztott eper +3 ek porcukor
- 200 g Milfina vaj
- 180 g porcukor
- 2 nagy ek. Milfina mascarpone
Elkészítés:
ElkészítésA szobahőmérsékletű vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, citromhéjat, citromlevet, átkeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Muffinkapszlikkal kibélelünk egy muffin sütőformát, belekanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük a muffinokat. A krémhez az epret egy lábasba rakjuk és 3 evőkanál porcukorral lekvár sűrűségűre főzzük kb. 15 perc alatt. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a mascarponéval, és hozzákeverünk 4 evőkanálnyi eperlekvárt. A krémet nyomózsákba adagoljuk és a muffinok tetejére nyomjuk.
A receptvideót az ALDI YouTube csatornáján is megnézheti. Klikkeljen ide!