Epres cupcake

Adagok: 12
Elkészítési idő: Sütéssel együtt 60 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A muffinhoz:
  • 115 g Milfina vaj
  • 190 g Happy Harvest cukor
  • 3 db Goldland tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • 125 ml Milfina tej
  • 190 g Aranykalász finomliszt
  • 10 g Bella sütőpor
  • A krémhez:
  • 250 g fagyasztott eper +3 ek porcukor
  • 200 g Milfina vaj
  • 180 g porcukor
  • 2 nagy ek. Milfina mascarpone

Elkészítés:

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, citromhéjat, citromlevet, átkeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Muffinkapszlikkal kibélelünk egy muffin sütőformát, belekanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük a muffinokat. A krémhez az epret egy lábasba rakjuk és 3 evőkanál porcukorral lekvár sűrűségűre főzzük kb. 15 perc alatt. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a mascarponéval, és hozzákeverünk 4 evőkanálnyi eperlekvárt. A krémet nyomózsákba adagoljuk és a muffinok tetejére nyomjuk.

A receptvideót az ALDI YouTube csatornáján is megnézheti. Klikkeljen ide!