Fahéjas granola gyümölcsökkel

Adagok: 4
Elkészítési idő: 35 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 csomag Bella vanillincukor
  • 250 g Grandessa akácméz
  • 15 ml Bellasan olívaolaj
  • 3 teáskanál Le Gusto őrölt fahéj
  • 100 g puffasztott gabona
  • 180 g Happy Harvest mandula
  • 175 g Happy Harvest salátamagkeverék
  • 65 g Happy Harvest napraforgómag
  • egy kevés Natur Aktiv Bio teljes tej
  • egy kevés áfonya
  • egy kevés málna
  • 1/2 alma

Elkészítés:

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és állítsuk alsó-felső sütésre.

A vanillincukrot, a mézet és az olívaolajat melegítsük egy serpenyőben közepes hőfokon kb. 5 percig, és jól keverjük el egymással a hozzávalókat. Keverjük hozzá a fahéjat, és vegyük le a tűzhelyről.

A puffasztott gabonát, a mandulát, a saláta magkeveréket és a lenmagot keverjük össze egy nagy tálban.

Öntsük a mézes öntetet a gabona és mandulakeverékére, majd jól keverjük el.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és oszlassuk el a kész granolát a tepsi egész felületén.

Tegyük be a sütőbe, és kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára és ropogósra. Lehűlés után törjük tálalható méretű darabokra.

A granolát tálaljuk tejjel, málnával, áfonyával és egy fél almával.

Tipp:
Bármilyen puffasztott gabona felhasználásával elkészíthető.