Fahéjas-mogyorós csigák

Adagok: 1
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 g Milfina teavaj
  • 100 g Happy Harvest kristálycukor
  • 1 csomag Bella vanillincukor
  • 3 evőkanál víz
  • 200 g Happy Harvest törökmogyoró
  • 1 csomag Backetteria leveles tészta
  • 50 g porcukor
  • 1 teáskanál Le Gusto őrölt fahéj

Elkészítés:

Elkészítés

Olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a cukrot és a vanillincukrot, majd kb. 3 percig melegítsük állandó kevergetés mellett.

Adjuk hozzá a vizet és a mogyorót, majd még egyszer alaposan keverjük össze. Hagyjuk a masszát egy kicsit hűlni.

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, hajtogassuk ki rajta a levelestésztát, és oszlassuk el a masszát egyenletesen a tésztán.

A leveles tésztát óvatosan tekerjük fel, és pihentessük a hűtőszekrényben 20 percig.

Éles késsel vágjunk a tekercsből vékony szeleteket, helyezzük rögtön a tepsibe, és süssük a sütőben kb. 20-25 percig.

Keverjük össze a porcukrot és a fahéjat, majd szórjuk meg vele a csigákat.