
Fahéjas-mogyorós csigák
Adagok:
1
Elkészítési idő:
60
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 100 g Milfina teavaj
- 100 g Happy Harvest kristálycukor
- 1 csomag Bella vanillincukor
- 3 evőkanál víz
- 200 g Happy Harvest törökmogyoró
- 1 csomag Backetteria leveles tészta
- 50 g porcukor
- 1 teáskanál Le Gusto őrölt fahéj
Elkészítés:
ElkészítésOlvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a cukrot és a vanillincukrot, majd kb. 3 percig melegítsük állandó kevergetés mellett.
Adjuk hozzá a vizet és a mogyorót, majd még egyszer alaposan keverjük össze. Hagyjuk a masszát egy kicsit hűlni.
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, hajtogassuk ki rajta a levelestésztát, és oszlassuk el a masszát egyenletesen a tésztán.
A leveles tésztát óvatosan tekerjük fel, és pihentessük a hűtőszekrényben 20 percig.
Éles késsel vágjunk a tekercsből vékony szeleteket, helyezzük rögtön a tepsibe, és süssük a sütőben kb. 20-25 percig.
Keverjük össze a porcukrot és a fahéjat, majd szórjuk meg vele a csigákat.