
Fahéjas narancsos muffin
Adagok:
12
Előkészítési idő:
20
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 1 szem narancs
- 3 db Goldland bio szabadtartású tojás
- 100 g Milfina teavaj
- 3 tk Le Gusto fahéj
- 120 g kristálycukor
- 240 g Aranykalász búzaliszt
- fél csomag Bella sütőpor
- 125 ml Pure Fruits narancslé
- 12 db papír muffin forma
Elkészítés:
ElkészítésAlaposan mossuk meg a narancsot, majd reszeljük le a héját és tegyük félre. Ezután távolítsuk el a gyümölcsről a fehér hártyát, a narancsot vágjuk vékony szeletekre, majd ezeket is tegyük félre. A tojásokat keverjük habosra a vajjal, a fahéjjal és a cukorral. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd fokozatosan keverjük a masszához. Ezután a keverékhez adjuk hozzá a narancslevet és a narancs reszelt héját is.
A papír muffin formákat helyezzük a muffin sütőformába, majd a tésztát kanalazzuk a formákba. Előmelegített sütőben (alsó/felső fűtés esetén 200 °C, légkeverés mellett 180°C) süssük kb. 20 percig. Ezután díszítsük a muffinokat a narancsszeletekkel.