Fahéjas narancsos muffin

Adagok: 12
Előkészítési idő: 20
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 szem narancs
  • 3 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 100 g Milfina teavaj
  • 3 tk Le Gusto fahéj
  • 120 g kristálycukor
  • 240 g Aranykalász búzaliszt
  • fél csomag Bella sütőpor
  • 125 ml Pure Fruits narancslé
  • 12 db papír muffin forma

Elkészítés:

Elkészítés

Alaposan mossuk meg a narancsot, majd reszeljük le a héját és tegyük félre.  Ezután távolítsuk el a gyümölcsről a fehér hártyát, a narancsot vágjuk vékony szeletekre, majd ezeket is tegyük félre. A tojásokat keverjük habosra a vajjal, a fahéjjal és a cukorral. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd fokozatosan keverjük a masszához. Ezután a keverékhez adjuk hozzá a narancslevet és a narancs reszelt héját is.
A papír muffin formákat helyezzük a muffin sütőformába, majd a tésztát kanalazzuk a formákba. Előmelegített sütőben (alsó/felső fűtés esetén 200 °C, légkeverés mellett 180°C) süssük kb. 20 percig. Ezután díszítsük a muffinokat a narancsszeletekkel.