Fehér krém mézeskalács-mártással

Adagok: 4
Előkészítési idő: 45
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 Goldland tojás sárgája
  • 50 g cukor
  • 250 g Bella tortabevonó, típus: Fehér csokoládé
  • 2 cl Grappa
  • 375 ml Milfina tejszínhab
  • 80 g Wintertraum tejcsokoládés mézeskalács szívecskék, csillagok, perecek
  • 100 ml Wintertraum tejcsokoládés mézeskalács szívecskék, csillagok, perecek
  • 200 g Milfina zsírszegény joghurt, lágy, zsírtartalom: 1,5 %

Elkészítés:

Elkészítés

A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral. A fehér csokoládé bevonót vízfürdő felett olvasszuk fel, majd keverjük össze a grappával és a tojássárgás-cukros masszával. Verjük kemény habbá a tejszínt, óvatosan keverjük a masszához, majd az egyenletesen elkevert krémet öntsük kis formákba, majd 5 órára helyezzük a fagyasztóba.

A mártáshoz morzsoljuk szét a mézeskalácsokat és csepegtessük rá a tejet, adjuk hozzá a joghurtot, és pépesítsük. Vegyük elő a krémet a fagyasztóból, vegyük ki a formákból, és tálaljuk az elkészített mártással.