
Fehér krém mézeskalács-mártással
Adagok:
4
Előkészítési idő:
45
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 4 Goldland tojás sárgája
- 50 g cukor
- 250 g Bella tortabevonó, típus: Fehér csokoládé
- 2 cl Grappa
- 375 ml Milfina tejszínhab
- 80 g Wintertraum tejcsokoládés mézeskalács szívecskék, csillagok, perecek
- 100 ml Wintertraum tejcsokoládés mézeskalács szívecskék, csillagok, perecek
- 200 g Milfina zsírszegény joghurt, lágy, zsírtartalom: 1,5 %
Elkészítés:
ElkészítésA tojássárgáját keverjük habosra a cukorral. A fehér csokoládé bevonót vízfürdő felett olvasszuk fel, majd keverjük össze a grappával és a tojássárgás-cukros masszával. Verjük kemény habbá a tejszínt, óvatosan keverjük a masszához, majd az egyenletesen elkevert krémet öntsük kis formákba, majd 5 órára helyezzük a fagyasztóba.
A mártáshoz morzsoljuk szét a mézeskalácsokat és csepegtessük rá a tejet, adjuk hozzá a joghurtot, és pépesítsük. Vegyük elő a krémet a fagyasztóból, vegyük ki a formákból, és tálaljuk az elkészített mártással.