Friss sajtos gofri narancsos mézzel

Adagok: 8
Elkészítési idő: kb. 40 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A narancsos mézhez:
  • 1/8 l frissen facsart narancslé
  • 1/8 l virágméz
  • ízlés szerint Le Gusto őrölt fahéj
  • A friss sajtos gofrihoz:
  • 3 db Goldland tojás
  • 60 g Happy Harvest kristálycukor
  • 200 g Milfina friss sajt (tejszínes)
  • 150 g Aranykalász finomliszt
  • 1/2 tk. Bella sütőpor
  • 50 ml Milfina tej
  • 1 ek. Milfina teavaj (lágy)
  • 24 szem datolya
  • 2 darab mandarin

Elkészítés:

Elkészítés

Narancsos méz:

A narancslevet a mézzel és fahéjjal egy kis méretű edényben gyorsan felfőzzük.


Gofri:

A tojásokat és a cukrot mixer segítségével habosra verjük, hozzáadjuk a friss sajtot, és óvatosan elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a tejjel felváltva a masszához keverjük. A tésztát előmelegített gofrisütőben megsütjük. Közben egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, és a datolyákat kissé megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a mandaringerezdeket, amelyeket gyorsan összeforgatunk a datolyával. A gofrit a narancsos mézzel, a datolyával és a mandarinnal tálaljuk.