
Friss-sajtos praliné
- 1/2 gránátalma
- 50 ml Castello olasz ecet (condimento bianco)
- 30 ml Osana napraforgóolaj
- ízlés szerint Happy Harvest kristálycukor
- 1 tk. Lomee mustár
- ízlés szerint Le Gusto tengeri só és Le Gusto őrölt fekete bors
- egy kevés víz
- 30 g Happy Harvest héj nélküli tökmag
- 1/2 kezeletlen héjú citrom
- 200 g Milfina friss sajt (tejszínes)
- 10 g apróra vágott petrezselyem
- 10 g apróra vágott metélőhagyma
- 100 g Natur Aktiv bio teljes kiőrlésű rozskenyér (tönkölyös)
- 1/2 fej jégsaláta
- ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és LE GUSTO fekete bors
Elkészítés:
ElkészítésGránátalmás öntet:
A gránátalma magjait eltávolítjuk, és egy éjszakára beáztatjuk a balzsamecetbe. Az ecetből, napraforgóolajból, cukorból, mustárból, sóból és borsból egy kis vízzel öntetet készítünk.
A friss-sajtos pralinékhoz:
A tökmagot finomra aprítjuk. A citromot megmossuk, és a héját lereszeljük. A friss sajtot és a tökmagot összekeverjük, a zöldfűszerekkel, citromhéjjal, sóval és borssal ízesítjük. Kis golyókat formázunk belőle, és kb. 5 percre mélyhűtőbe tesszük. Közben a kenyeret konyhai robotgép segítségével finomra aprítjuk. A friss sajtból készített golyókat a kenyérmorzsába forgatjuk. A jégsalátát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Az öntettel meglocsoljuk, majd a friss sajtból készült pralinékkal és a gránátalmamagokkal tálaljuk.