Friss-sajtos praliné

Adagok: 4
Elkészítési idő: 50 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1/2 gránátalma
  • 50 ml Castello olasz ecet (condimento bianco)
  • 30 ml Osana napraforgóolaj
  • ízlés szerint Happy Harvest kristálycukor
  • 1 tk. Lomee mustár
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és Le Gusto őrölt fekete bors
  • egy kevés víz
  • 30 g Happy Harvest héj nélküli tökmag
  • 1/2 kezeletlen héjú citrom
  • 200 g Milfina friss sajt (tejszínes)
  • 10 g apróra vágott petrezselyem
  • 10 g apróra vágott metélőhagyma
  • 100 g Natur Aktiv bio teljes kiőrlésű rozskenyér (tönkölyös)
  • 1/2 fej jégsaláta
  • ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és LE GUSTO fekete bors

Elkészítés:

Elkészítés

Gránátalmás öntet:

A gránátalma magjait eltávolítjuk, és egy éjszakára beáztatjuk a balzsamecetbe. Az ecetből, napraforgóolajból, cukorból, mustárból, sóból és borsból egy kis vízzel öntetet készítünk.

A friss-sajtos pralinékhoz:

A tökmagot finomra aprítjuk. A citromot megmossuk, és a héját lereszeljük. A friss sajtot és a tökmagot összekeverjük, a zöldfűszerekkel, citromhéjjal, sóval és borssal ízesítjük. Kis golyókat formázunk belőle, és kb. 5 percre mélyhűtőbe tesszük. Közben a kenyeret konyhai robotgép segítségével finomra aprítjuk. A friss sajtból készített golyókat a kenyérmorzsába forgatjuk. A jégsalátát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Az öntettel meglocsoljuk, majd a friss sajtból készült pralinékkal és a gránátalmamagokkal tálaljuk.