Gyömbéres-mogyorós keksz

Adagok: 20
Elkészítési idő: 165 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g Aranykalász finomliszt
  • 3 tk. frissen reszelt gyömbér
  • 1/4 tk. Bella sütőpor
  • 150 g Milfina teavaj
  • 30 g Happy Harvest kristálycukor
  • 1 darab Goldland tojás
  • 350 g Grandessa virágméz
  • 100 g Happy Harvest őrölt, pörkölt mogyoró
  • 100 g Happy Harvest Fairtrade nádcukor (finom)
  • egy kevés Le Gusto tengeri só

Elkészítés:

Elkészítés

Összekeverjük a lisztet, a gyömbért, a sütőport és a sót. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a tojást és a mézet. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket és a mogyorót. Az elkészült tésztát 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, barna cukorba forgatjuk és a sütőpapírra helyezzük. Villával lelapítjuk a golyókat, közben ügyelünk arra, hogy maradjon hely a kekszek között, mivel térfogatuk sütés közben megnő. Kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.