Házi készítésű chia lekvár

Adagok: 1
Elkészítési idő: kb. 30 perc, teljes időszükséglet: kb. 12 Óra
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g friss gyümölcs (például málna, ribizli, őszibarack, mangó)
  • 1 púpos ek Happy Harvest chia mag
  • 1 ek agave szirup vagy folyékony akácméz

Elkészítés:

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk, ha van magjuk, azt eltávolítjuk, majd apróra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Málna és ribizli esetén a pürét szitán keresztül is passzírozzuk át. A chia magot és agave szirupot vagy mézet hozzáadjuk. A masszát befőttesüvegbe töltjük, és néha-néha megkeverjük. Ezután a legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk. Amennyiben a gyümölcspép túlságosan híg lenne, még egy kevés chia magot adunk hozzá, és még egyszer állni hagyjuk. A lekvár 2-3 napig fogyasztható.