
Házi készítésű chia lekvár
Adagok:
1
Elkészítési idő:
kb. 30 perc, teljes időszükséglet: kb.
12
Óra
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 200 g friss gyümölcs (például málna, ribizli, őszibarack, mangó)
- 1 púpos ek Happy Harvest chia mag
- 1 ek agave szirup vagy folyékony akácméz
Elkészítés:
ElkészítésA gyümölcsöket megmossuk, ha van magjuk, azt eltávolítjuk, majd apróra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Málna és ribizli esetén a pürét szitán keresztül is passzírozzuk át. A chia magot és agave szirupot vagy mézet hozzáadjuk. A masszát befőttesüvegbe töltjük, és néha-néha megkeverjük. Ezután a legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk. Amennyiben a gyümölcspép túlságosan híg lenne, még egy kevés chia magot adunk hozzá, és még egyszer állni hagyjuk. A lekvár 2-3 napig fogyasztható.