Húsvéti palacsintanyúl

Adagok: 2
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 db Goldland tojás
  • 100 g Aranykalász finomliszt
  • 1/2 tk. Bella sütőpor
  • ½ csomag Bella sütőpor
  • 1/8 l Milfina tej
  • a sütéshez Osana napraforgóolaj
  • 10 g Moser Roth prémium tejcsokoládé
  • 1 db banán
  • 1/8 l Milfina féltartós habtejszín
  • ½ csomag Bella habfixáló
  • Bella marcipán tortadekoráció

Elkészítés:

Elkészítés

A tojásokat egy tálban felverjük, majd hozzákeverünk egy kis tejet.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a maradék tejjel felváltva, csomómentesen összedolgozzuk a tojásokkal.
Egy teflonserpenyőben felhevítünk egy kis olajat. A nyulak testéhez egy nagyobb, míg a fejükhöz egy kisebb palacsintát sütünk. A fülekhez és a tappancsokhoz még kisebb formákat öntünk a serpenyőbe, melyeket mind a két oldalukról kb. 2-3 perc alatt megsütünk.
A csokoládét felmelegítjük, és a tappancsokra egy hurkapálca segítségével 3 kis csokoládépontot festünk. A tejszínt felverjük a habfixálóval.
A banánt karikákra vágjuk, és 1-1 szeletet a palacsintatalpakra helyezünk.
A nyulat a tányéron összerakjuk a palacsintákból, végül tejszínből farkincát készítünk.

TIPP: Tálaláskor juharsziruppal, porcukorral vagy marcipán tortadekorációval díszíthetjük.