
Huszárcsók
Adagok:
60
Elkészítési idő:
kb.
70
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 200 g Milfina teavaj (hideg)
- 300 g Aranykalász finomliszt
- 80 g Happy Harvest őrölt mandula
- 2 darab Goldland tojás sárgája
- 100 g Happy Harvest Kristálycukor
- 1 csomag Bella vanillin cukor
- 1 csipet Le Gusto tengeri só
- enyhén savanykás ízű lekvár (pl. Grandessa málnalekvár)
- porcukor (a díszítéshez)
Elkészítés:
ElkészítésA vajat nagyobb kockákra vágjuk. A porcukor és a lekvár kivételével a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. A munkalapot liszttel megszórjuk, és a tésztából vastag hengert készítünk. A hengert kis darabokra vágjuk, amelyekből golyókat formázuk. A golyókat sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, a kezünkkel enyhén lelapítjuk őket, majd ujjunkkal egy kis mélyedést nyomunk mindegyikbe. 180 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A lekvárt a mélyedésekbe töltjük, és amint a kekszek kihűltek, porcukorral meghintjük őket.