Huszárcsók

Adagok: 60
Elkészítési idő: kb. 70 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g Milfina teavaj (hideg)
  • 300 g Aranykalász finomliszt
  • 80 g Happy Harvest őrölt mandula
  • 2 darab Goldland tojás sárgája
  • 100 g Happy Harvest Kristálycukor
  • 1 csomag Bella vanillincukor
  • 1 csipet Le Gusto tengeri só
  • enyhén savanykás ízű lekvár (pl. Grandessa málnalekvár)
  • porcukor (a díszítéshez)

Elkészítés:

Elkészítés

A vajat nagyobb kockákra vágjuk. A porcukor és a lekvár kivételével a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. A munkalapot liszttel megszórjuk, és a tésztából vastag hengert készítünk. A hengert kis darabokra vágjuk, amelyekből golyókat formázuk. A golyókat sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, a kezünkkel enyhén lelapítjuk őket, majd ujjunkkal egy kis mélyedést nyomunk mindegyikbe. 180 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A lekvárt a mélyedésekbe töltjük, és amint a kekszek kihűltek, porcukorral meghintjük őket.