Karácsonyi gesztenyés keksz

Adagok: 30
Elkészítési idő: 72 Perc
Előkészítési idő: 60 Perc, Sütési idő: 12 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 g Bellasan kockamargarin
  • 125 g Happy Harvest konyhakész gesztenye
  • 50 g Happy Harvest nádcukor
  • 1 csomag Bella vanillincukor
  • 1/2 tk. Silverstone barna rum
  • 100 g Aranykalász búzaliszt
  • ízlés szerint Bella karácsonyi mézeskalácsfűszer
  • 1 csipet Le Gusto tengeri só
  • 100 g Bella tortabevonó, fehér csokoládé
  • 100 g Bella tortabevonó, tejcsokoládé
  • 1 üveg Grandessa eperlekvár

Elkészítés:

Elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A gesztenyét egy robotgép segítségével ledaráljuk, majd a liszt és a só hozzáadása után ezt megismételjük. A lágy margarint és a cukrot 3 percen keresztül egy konyhagép segítségével habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a gesztenyés lisztet, a barna rumot, a vanillincukrot és a mézeskalácsfűszert, majd egynemű tésztát készítünk belőle.
  4. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kekszkiszúróval kekszeket szaggatunk ki belőle.
  5. A kekszeket a tepsibe sorakoztatjuk és kb. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk őket kihűlni.
  6. A tortabevonót külön-külön felolvasztjuk. Egy-egy kekszet lekvárral összeragasztunk, a kekszek egyik felét belemártjuk a fehér csokoládéba, a másik felét pedig a tejcsokoládéba. Végül egy süteményrácson hagyjuk lecsepegni.