
Karácsonyi sajttortakrém
- Őszibarackragu:
- 1 üveg Gourmet őszibarack, fahéjas
- 1 ek. Gourmet prémium puding, bourbon vaníliás
- Sajttortakrém:
- 265 g Milfina friss sajt
- 150 g Milfina tejföl
- 100 g kristálycukor
- 1 tk. Le Gusto őrölt fahéj
- 1/2 narancs leve és reszelt héja
- ízlés szerint Happy Harvest müzli
Elkészítés:
Elkészítés1. Az őszibarackot egy szűrőben lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk és egy edényben felforraljuk. A pudingport kevés hideg vízzel simára keverjük, a keveréket apránként a forrásban lévő léhez keverjük, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Az őszibarackot kis kockákra vágjuk és a forró pudinghoz adjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A sajttortakrémhez a friss sajtot simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a fahéjjal, a reszelt narancshéjjal és a fél narancs levével.
3. 4 darab, egyenként 200 ml-es desszertespohárba először 1 evőkanál müzlit teszünk, majd rárétegezzük az őszibarackragut, arra pedig a sajttortakrémet. Fogyasztásig a hűtőszekrényben tároljuk. A poharakat a maradék őszibarackraguval és a müzlivel díszíthetjük.