
Karamellizált barack tökmagparféval
- 50 g Happy Harvest héj nélküli tökmag
- 3 db Goldland tojássárgája
- 100 g porcukor
- ½ l Milfina féltartós habtejszín
- 1 db Bella vaníliarúd
- 1 üveg Gourmet barack, vaníliás
- 50 g Milfina márkázott vaj
- 30 g kristálycukor
- A díszítéshez:
- ízlés szerint tökmagolaj
- ízlés szerint Gourmet svájci csokoládé
- ízlés szerint dekorcukor
- ízlés szerint mentalevél
Elkészítés:
ElkészítésTökmagparfé:
A tökmagot késsel kis darabokra aprítjuk. A tejszínhabot felverjük, a vaníliarudat felvágjuk és kikaparjuk.
A tojássárgákat a porcukorral és a vanília kikapart magjával forró vízfürdő fölött habosra keverjük, majd visszahűtjük, végül az aprított tökmaggal együtt óvatosan belekeverjük a tejszínbe.
A masszát egy lapos formába töltjük, átlátszó fóliával lefedjük és legalább hat órára a mélyhűtőbe tesszük. A parfét egy forró kanál segítségével adagoljuk tányérokba, majd ízlés szerint tökmagolajat és olvasztott csokoládét csorgatunk rá. Megszórhatjuk aprított tökmaggal is.
Karamellizált barack:
Az őszibarackokat jól lecsepegtetjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg fel nem olvad. A barackokat is betesszük a serpenyőbe, és többször meglocsoljuk a felolvasztott, cukorszirupos vajjal. Végül hozzáadunk két evőkanálnyit az üvegben maradt őszibarackléből. Ezután kivesszük a barackokat a serpenyőből, megszórjuk cukorral, és egy karamellizáló pisztollyal aranybarnás pírt adunk nekik. Meg is locsolhatjuk az edényben maradt szósszal röviddel a álalás előtt. A tökmagparfé mellé helyezve ízlés szerint olvasztott csokoládéval, csokoládéreszelékkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.