Kivis cupcake vajas krémmel

Adagok: 12
Előkészítési idő: 45
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 db kivi díszítésnek
  • 1 db muffin sütőlemez
  • 12 db muffin forma
  • csillagcsöves nyomózsák
  • A tésztához:
  • 2 db kivi
  • 200 g Aranykalász finomliszt
  • 1 tk Bella sütőpor
  • 175 g kristálycukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 1 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 2 db Goldland bio szabadtartású tojásfehérje
  • 125 g Milfina teavaj
  • 50 ml Milfina hosszan friss tej
  • 1 csipet Le Gusto Fűszermalom só
  • A krémhez:
  • 1 db kivi
  • 125 g Milfina teavaj
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 175 g porcukor
  • 1 csipet Le Gusto Fűszermalom só

Elkészítés:

Elkészítés

Négyből három kivit hámozzunk meg és egy villával vagy botmixerrel dolgozzuk finom pürévé. A püré körülbelül egyharmadát egy külön edényben tegyük félre a krémhez. A tésztához a lisztet, sütőport és sót egy keverőtálban vegyítsük el. A közepébe az öklünkkel a cukornak, vaníliás cukornak, tojásnak és tojásfehérjének készítsünk egy kis mélyedést, majd ezeket a hozzávalókat tegyük is bele. A puha vajat vágjuk szeletekre, a mélyedésen kívül osszuk el, majd ezt követően az egészet a közepétől kifelé haladva kézi mixer segítségével keverjük össze. A két kiviből készült pürét keverjük el tejjel és adjuk a tésztához. A sütőt melegítsük elő alsó-felső sütés esetén 180°C-ra (légkeverés esetén 160°C-ra). A muffin formákat helyezzük a sütőlemezre, egyformán töltsük meg a tésztával és kb. 25 percre tegyük a sütőbe. Amíg a muffinok lassan aranybarnára sülnek a sütőben, addig készítsük elő a krémet. Ehhez a vajat a kézi mixer segítségével keverjük habosra és apránként adjuk hozzá a kivipürét, a vaníliás cukrot és a sót. A porcukrot szitáljuk át és szintén adjuk a masszához majd jól keverjük el. A vajkrémet kb. 30 percre helyezzük hűtőszekrénybe. A kész muffinokat hagyjuk kihűlni, majd egy nagy csillagcsöves nyomózsák segítségével díszítsük a vajkrémmel. Az utolsó kivit hámozzuk meg, felezzük el, karikázzuk, és a szeletekkel díszítsük a kivis cupcake-et.


TIPP: A kivi akkor érett, amikor hüvelykujjunk enyhe nyomása esetén enged.