
Kivis cupcake vajas krémmel
- 1 db kivi díszítésnek
- 1 db muffin sütőlemez
- 12 db muffin forma
- csillagcsöves nyomózsák
- A tésztához:
- 2 db kivi
- 200 g Aranykalász finomliszt
- 1 tk Bella sütőpor
- 175 g kristálycukor
- 1 csomag Bella vaníliás cukor
- 1 db Goldland bio szabadtartású tojás
- 2 db Goldland bio szabadtartású tojásfehérje
- 125 g Milfina teavaj
- 50 ml Milfina hosszan friss tej
- 1 csipet Le Gusto Fűszermalom só
- A krémhez:
- 1 db kivi
- 125 g Milfina teavaj
- 1 csomag Bella vaníliás cukor
- 175 g porcukor
- 1 csipet Le Gusto Fűszermalom só
Elkészítés:
ElkészítésNégyből három kivit hámozzunk meg és egy villával vagy botmixerrel dolgozzuk finom pürévé. A püré körülbelül egyharmadát egy külön edényben tegyük félre a krémhez. A tésztához a lisztet, sütőport és sót egy keverőtálban vegyítsük el. A közepébe az öklünkkel a cukornak, vaníliás cukornak, tojásnak és tojásfehérjének készítsünk egy kis mélyedést, majd ezeket a hozzávalókat tegyük is bele. A puha vajat vágjuk szeletekre, a mélyedésen kívül osszuk el, majd ezt követően az egészet a közepétől kifelé haladva kézi mixer segítségével keverjük össze. A két kiviből készült pürét keverjük el tejjel és adjuk a tésztához. A sütőt melegítsük elő alsó-felső sütés esetén 180°C-ra (légkeverés esetén 160°C-ra). A muffin formákat helyezzük a sütőlemezre, egyformán töltsük meg a tésztával és kb. 25 percre tegyük a sütőbe. Amíg a muffinok lassan aranybarnára sülnek a sütőben, addig készítsük elő a krémet. Ehhez a vajat a kézi mixer segítségével keverjük habosra és apránként adjuk hozzá a kivipürét, a vaníliás cukrot és a sót. A porcukrot szitáljuk át és szintén adjuk a masszához majd jól keverjük el. A vajkrémet kb. 30 percre helyezzük hűtőszekrénybe. A kész muffinokat hagyjuk kihűlni, majd egy nagy csillagcsöves nyomózsák segítségével díszítsük a vajkrémmel. Az utolsó kivit hámozzuk meg, felezzük el, karikázzuk, és a szeletekkel díszítsük a kivis cupcake-et.
TIPP: A kivi akkor érett, amikor hüvelykujjunk enyhe nyomása esetén enged.