Kivis kevert sajttorta

Adagok: 1
Előkészítési idő: 45
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Négyszögletes tortakeret
  • A tésztához:
  • 400 g Aranykalász finomliszt
  • 1 csomag Bella sütőpor
  • 30 g Bella kakaópor
  • 1 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 190 g kristálycukor
  • 200 g Milfina teavaj
  • A töltelékhez:
  • 500 g Milfina félzsíros tehéntúró
  • 100 g Milfina mascarpone
  • 100 g Milfina teavaj
  • 3 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 1 csomag Bella pudingpor, vaníliás
  • A díszítéshez:
  • 8 db arany színű kivi
  • 8 db zöld színű kivi
  • 1 csomag Bella színtelen tortazselé

Elkészítés:

Elkészítés

A lisztet, sütőport és kakaóport öntsük egy keverőtálba és keverjük össze. A közepébe az öklünkkel készítsünk egy kis mélyedést a tojásnak és a cukornak. A puha vajat vágjuk szeletekre, a mélyedésen kívül osszuk el, majd ezt követően az egészet a közepétől kifelé haladva dagasztókar segítségével dolgozzuk simára. A tortakeretet kenjük ki és helyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A tésztából formázzunk egy hengert és körülbelül egyharmad részét tegyük félre. A többi tésztát sodrófa segítségével nyújtsuk ki amíg körülbelül a tortakerettel megegyező nagyságú lesz, és tortaalapként helyezzük a formába. A maradék tésztából formázzunk hengert, fektessük a tortakeret belsejébe és habkártya segítségével nyomkodjuk laposra. A túrót, mascarpone-t és szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra, majd tegyük hozzá a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport. A sajtkrémet töltsük a tésztaformába és alsó-felső sütés esetén 175 °C-ra (légkeverés esetén 155 °C-ra) előmelegített sütőben süssük 60 percig. Ha a sütemény gyorsan barnulna, akkor a sütési idő vége felé alufóliával takarjuk le és úgy süssük készre. A sajttortát vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezalatt a kiviket hámozzuk meg, szeljük karikára. A kihűlt sajttortát kivi karikákból álló sorokkal díszítsük, a zöld és arany színűeket egymás után felváltva helyezzük el. Végül a tortazselét az utasítás szerint készítsük el és öntsük a süteményre. Hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a tortakeretet és tálaljuk.